Hello Fresh Mobile Banner
Cheesy Chile Strata

Cheesy Chile Strata

oppskrift på cheesy chile strata - en smakfull rett perfekt for frokost eller brunch, enkel å lage og full av ost og chili.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
frokost

Ingredienser

  • 4 poblano-chilipepper, delt i to på langs og uten frø
  • 1 bunt mellomstore vårløk, stilkene kuttet i 5 cm biter, løkene delt i fire
  • 1/4 kopp masa harina (instant maismel) eller hvetemel
  • Vegetabilsk olje, til steking (3 til 4 kopper)
  • 10 mais tortillas, kuttet i 5 cm biter
  • 225 gram Oaxaca- eller muensterost, revet (ca. 2 kopper)
  • 225 gram pepper jack-ost, revet (ca. 2 kopper)
  • 8 store egg
  • 3 kopper helmelk
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1/2 teskje chilipulver
  • Rømme, hakkede jalapeños og/eller hakket koriander, til topping (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen. Legg poblanospaprikaene med skinnsiden opp på et stekebrett. Tilsett vårløken og grill til poblanoskinnene er forkullede og løken er svart rundt kantene, ca. 7 til 8 minutter. Overfør poblanospaprikaene til en stor bolle, dekk med plastfolie eller en tallerken og la dem avkjøle i 10 minutter. Gni av skinnene med fingrene, og tørk deretter av dem. Hakk poblanospaprikaene og løkbollene grovt, og vend dem sammen med masa harina i en middels stor bolle; sett til side mens du steker tortillalefsene.
  2. 2Legg et bakepapir på et stekebrett. Varm opp ca. 2,5 cm vegetabilsk olje i en høyskånslet stekepanne eller en gryte av støpejern over middels høy varme til en frityrtermometer viser 175°C. Arbeid i porsjoner, og stek tortillalefsene, mens du rører, til de er stive, men ikke brune, ca. 5 minutter. Overfør til papirhåndklær for å renne av.
  3. 3Fordel halvparten av de stekte tortillalefsene i en 3-liters ildfast form. Topp med halvparten av poblano-løkblandingen og halvparten av osten. Legg et lag med resten av tortillalefsene, poblano-løkblandingen og osten på toppen.
  4. 4Visp eggene og melken i en stor bolle; visp inn 1 1/2 teskje salt, pepper etter smak og chilipulver. Hell eggeblandingen over i ildfastformen. Dekk til og sett i kjøleskapet i 8 timer eller over natten.
  5. 5Ta formen ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før baking, og fjern lokket. Forvarm ovnen til 175°C. Stek til strataen er lett puffet og gyllen på toppen, og akkurat stiv i midten, ca. 50 minutter til 1 time. La den avkjøle i 10 minutter før servering. Topp med rømme, jalapeños og/eller koriander.
  6. 6Fotograf: Con Poulos