Cheesy Chile Strata
oppskrift på cheesy chile strata - en smakfull rett perfekt for frokost eller brunch, enkel å lage og full av ost og chili.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
frokost
Ingredienser
- 4 poblano-chilipepper, delt i to på langs og uten frø
- 1 bunt mellomstore vårløk, stilkene kuttet i 5 cm biter, løkene delt i fire
- 1/4 kopp masa harina (instant maismel) eller hvetemel
- Vegetabilsk olje, til steking (3 til 4 kopper)
- 10 mais tortillas, kuttet i 5 cm biter
- 225 gram Oaxaca- eller muensterost, revet (ca. 2 kopper)
- 225 gram pepper jack-ost, revet (ca. 2 kopper)
- 8 store egg
- 3 kopper helmelk
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1/2 teskje chilipulver
- Rømme, hakkede jalapeños og/eller hakket koriander, til topping (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen. Legg poblanospaprikaene med skinnsiden opp på et stekebrett. Tilsett vårløken og grill til poblanoskinnene er forkullede og løken er svart rundt kantene, ca. 7 til 8 minutter. Overfør poblanospaprikaene til en stor bolle, dekk med plastfolie eller en tallerken og la dem avkjøle i 10 minutter. Gni av skinnene med fingrene, og tørk deretter av dem. Hakk poblanospaprikaene og løkbollene grovt, og vend dem sammen med masa harina i en middels stor bolle; sett til side mens du steker tortillalefsene.
- 2Legg et bakepapir på et stekebrett. Varm opp ca. 2,5 cm vegetabilsk olje i en høyskånslet stekepanne eller en gryte av støpejern over middels høy varme til en frityrtermometer viser 175°C. Arbeid i porsjoner, og stek tortillalefsene, mens du rører, til de er stive, men ikke brune, ca. 5 minutter. Overfør til papirhåndklær for å renne av.
- 3Fordel halvparten av de stekte tortillalefsene i en 3-liters ildfast form. Topp med halvparten av poblano-løkblandingen og halvparten av osten. Legg et lag med resten av tortillalefsene, poblano-løkblandingen og osten på toppen.
- 4Visp eggene og melken i en stor bolle; visp inn 1 1/2 teskje salt, pepper etter smak og chilipulver. Hell eggeblandingen over i ildfastformen. Dekk til og sett i kjøleskapet i 8 timer eller over natten.
- 5Ta formen ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før baking, og fjern lokket. Forvarm ovnen til 175°C. Stek til strataen er lett puffet og gyllen på toppen, og akkurat stiv i midten, ca. 50 minutter til 1 time. La den avkjøle i 10 minutter før servering. Topp med rømme, jalapeños og/eller koriander.
- 6Fotograf: Con Poulos