Vietnamese iskald kaffemilkshake
Lær hvordan du lager en forfriskende vietnamesisk iskaffe milkshake. En søt og kremet drikke perfekt for sommerdager eller når du trenger en energiboost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
drikke
Ingredienser
- 1 1/2 kopper kokosiskrem (omtrent 5 store kulepinner)
- 1/4 kopp søtet kondensert melk
- Søtet pisket krem til servering
- 1 teskje ristet søtet revet kokosnøtt, valgfritt
- 1 1/2 teskje instant espresspulver
Fremgangsmåte
- 1Ha instant espresso-pulveret i en liten bolle sammen med ½ kopp varmt vann. Rør om og la espressoen løse seg opp helt, deretter la det avkjøle helt. Hell det i en isbitform og frys til det er helt stivnet, minst 2 timer og opp til over natten.
- 2Ha kokosnøysorbet og søtet kondensert melk i en blender, og tilsett deretter espresso-isbitene. Kjør blenderen til blandingen er helt jevn og glatt, ca. 2 minutter. (Stopp blenderen etter behov og bruk en skje for å hjelpe til med å fordele ingrediensene jevnt mens den blander.) Hell over i et høyt glass og topp med pisket krem og ristet, revet kokosnøtt hvis du ønsker det.