Olivenolje-røstede purre
Lær hvordan du lager deilige olivenolje-ristede purre med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 purre, kun de hvite og lysegrønne delene, delt i to på langs
- 2. 1/2 kopp olivenolje
- 3. Salt
Fremgangsmåte
- 11. Sett et stekebrett med kant i ovnen og forvarm til 200°C. Kutt 6 purre, kun de hvite og lysegrønne delene, i to på langs. Skyll godt og tørk grundig. Vend dem i 1/2 kopp olivenolje; krydre med salt. Legg purre, med snittflaten ned, på det varme stekebrettet og dekk løst med folie. Reduser ovnstemperaturen til 150°C. Stek til purre er lett brune på snittflatene og veldig møre, ca. 1 1/2 time. Fjern folien og snu purre med snittflaten opp. Øk ovnstemperaturen til 200°C; stek purre til de er gyldne, 15-20 minutter. (Sett til side oljen til å lage vinaigretter eller steke grønnsaker. La avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 22. Sett et stekebrett med kant i ovnen og forvarm til 200°C. Kutt 6 purre, kun de hvite og lysegrønne delene, i to på langs. Skyll godt og tørk grundig. Vend dem i 1/2 kopp olivenolje; krydre med salt. Legg purre, med snittflaten ned, på det varme stekebrettet og dekk løst med folie. Reduser ovnstemperaturen til 150°C. Stek til purre er lett brune på snittflatene og veldig møre, ca. 1 1/2 time.
- 33. Fjern folien og snu purre med snittflaten opp. Øk ovnstemperaturen til 200°C; stek purre til de er gyldne, 15-20 minutter. (Sett til side oljen til å lage vinaigretter eller steke grønnsaker. La avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskap.)