Tunfisk- og laksesashimi med endivblad
Lær hvordan du lager en frisk og elegant tunfisk og laks tartare servert med sprø endiveblad. Perfekt for forrett eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/3 pund sushi-kvalitets tunfisk, skåret i små terninger
- 2 mellomstore sjalottløk, finhakket
- 2 teskjeer ferskrevet ingefær
- 1 spiseskje limesaft
- 1 teskje soyasaus
- 1 teskje sesamolje
- 3 spiseskjeer olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/3 pund villaks fanget på line, skåret i små terninger
- 2 belgiske endiv, delt i to
- 1 spiseskje kapersbær, finhakket
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, bland tunfisk, 1 sjalottløk, 1 teskje ingefær, 1/2 teskje limesaft, soyasaus, 1 teskje sesamolje og 1 1/2 spiseskje olivenolje. Bruk en plastskje og vend forsiktig ingrediensene sammen til de er akkurat blandet. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 2I en separat bolle, bland laks og den resterende sjalottløken, ingefær, limesaft, soyasaus, sesamolje og olivenolje, igjen med en plastskje for forsiktig å blande ingrediensene. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 3Skill bladene av endivien. Server 1 1/2 teskje laksetartar i halve blader og fyll de resterende bladene med tunfisk tartar. Pynt med kapersbær. Server kald.