Tunfisk- og laksesashimi med endivblad

Tunfisk- og laksesashimi med endivblad

Lær hvordan du lager en frisk og elegant tunfisk og laks tartare servert med sprø endiveblad. Perfekt for forrett eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/3 pund sushi-kvalitets tunfisk, skåret i små terninger
  • 2 mellomstore sjalottløk, finhakket
  • 2 teskjeer ferskrevet ingefær
  • 1 spiseskje limesaft
  • 1 teskje soyasaus
  • 1 teskje sesamolje
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/3 pund villaks fanget på line, skåret i små terninger
  • 2 belgiske endiv, delt i to
  • 1 spiseskje kapersbær, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle, bland tunfisk, 1 sjalottløk, 1 teskje ingefær, 1/2 teskje limesaft, soyasaus, 1 teskje sesamolje og 1 1/2 spiseskje olivenolje. Bruk en plastskje og vend forsiktig ingrediensene sammen til de er akkurat blandet. Krydre med salt og pepper etter smak.
  2. 2I en separat bolle, bland laks og den resterende sjalottløken, ingefær, limesaft, soyasaus, sesamolje og olivenolje, igjen med en plastskje for forsiktig å blande ingrediensene. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 3Skill bladene av endivien. Server 1 1/2 teskje laksetartar i halve blader og fyll de resterende bladene med tunfisk tartar. Pynt med kapersbær. Server kald.