Kremede østers på ristet maisbrød

Kremede østers på ristet maisbrød

Lær hvordan du lager creamed oysters på ristet maisbrød, en delikat og smakfull forrett som imponerer. Perfekt for alle som elsker sjømat og smakfulle småretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp finhakket sjalottløk
  • 1/2 kopp finhakket selleri pluss 3 spiseskjeer hakkede selleriblader
  • 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
  • 3 spiseskjeer allsidig mel
  • 32 rensede østers, og sett til side 1 1/4 kopper av østerslaken, siltet
  • 1/4 kopp melk
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 2 teskjeer Worcestershire-saus
  • 1 teskje malt sellerifrø
  • 1/4 teskje cayennepepper, eller etter smak
  • 8 skiver maisbrød, delt, ristet og smurt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor, tykk gryte kok shallots og den finhakkede sellerien i smør over moderat varme, under omrøring, til grønnsakene er myke. Tilsett melet, og kok blandingen over moderat lav varme, under omrøring, i 3 minutter. Rør inn den reserverte østersvannet, melk og fløte, og kok opp blandingen under omrøring. La den småkoke, under omrøring, i 3 minutter. Rør inn Worcestershire-saus, sellerifrø, cayennepepper, østers og salt etter smak. La blandingen småkoke i 1 til 2 minutter, eller til kantene på østersene krøller seg, og rør inn selleribladene.
  2. 2Anrett en halvdel av maisbrødet i kvadrat på hver av de 8 oppvarmede tallerkenene. Skje den kremete østersblandingen over halvdelene, og legg de resterende halvdelene oppå.