Ristede østers i øl med hjemmelaget sterk saus
Lær hvordan du lager deilige bakte østers i øl med en krydret hjemmelaget hot sauce. En perfekt forrett for øl-elskere og matentusiaster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 flasker mørk øl (12 unse)
- 2 rene, hvite kjøkkenhåndklær
- 28 østers, helst fra østkysten, grundig vasket
- Salt og nykvernet svart pepper
- Hjemmelaget hot sauce, oppskrift følger
- 1 kopp rødvinseddik
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 1 spiseskje chipotle-pepperpuré
- 1 spiseskje honning
- 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius og plasser en stor bakeplate midt i ovnen.
- 2Hell to flasker øl i en stor bolle, tilsett håndklærne og la dem trekke til de er helt gjennomvåte, vri dem lett opp.
- 3Når pannen er veldig varm, tilsett forsiktig den gjenværende flasken øl og østersene i ett lag. Krydre med salt og pepper, dekk dem med de våte håndklærne og stek i ovnen i 8 til 10 minutter, eller til alle østersene har åpnet seg. Kast de som ikke åpner seg. Server med hjemmelaget hot saus ved siden av.
- 4Visp sammen alle ingrediensene i en liten bolle.