Ristede østers i øl med hjemmelaget sterk saus

Ristede østers i øl med hjemmelaget sterk saus

Lær hvordan du lager deilige bakte østers i øl med en krydret hjemmelaget hot sauce. En perfekt forrett for øl-elskere og matentusiaster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 flasker mørk øl (12 unse)
  • 2 rene, hvite kjøkkenhåndklær
  • 28 østers, helst fra østkysten, grundig vasket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Hjemmelaget hot sauce, oppskrift følger
  • 1 kopp rødvinseddik
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 1 spiseskje chipotle-pepperpuré
  • 1 spiseskje honning
  • 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius og plasser en stor bakeplate midt i ovnen.
  2. 2Hell to flasker øl i en stor bolle, tilsett håndklærne og la dem trekke til de er helt gjennomvåte, vri dem lett opp.
  3. 3Når pannen er veldig varm, tilsett forsiktig den gjenværende flasken øl og østersene i ett lag. Krydre med salt og pepper, dekk dem med de våte håndklærne og stek i ovnen i 8 til 10 minutter, eller til alle østersene har åpnet seg. Kast de som ikke åpner seg. Server med hjemmelaget hot saus ved siden av.
  4. 4Visp sammen alle ingrediensene i en liten bolle.