Rustikke kanel- og sukkerhåndpiker med bringebær- og kremostfyll

Rustikke kanel- og sukkerhåndpiker med bringebær- og kremostfyll

oppskrift på rustikke håndpiker fylt med kanel, sukker, bringebær og kremost. enkel dessert eller liten kake til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 4 kopper bringebær
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1/3 kopp pluss 1/4 kopp sukker
  • 225 gram ricottaost
  • 115 gram kremost, romtemperert
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 stort egg
  • 1/2 kopp strøsukker
  • 2 teskjeer kanelpulver
  • 8 kopper (2 liter) rapsolje
  • Allsidig mel til utbaking, til å støve arbeidsflaten
  • 1 pund hjemmelaget eller ferdiglaget paideig, oppskrift følger
  • 2 1/2 kopper allsidig mel, pluss mer til utstøving
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje kosher-salt
  • 2 staver (1 kopp) kaldt usaltet smør, kuttet i små terninger
  • 1/3 kopp isvann, og mer om nødvendig

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: et dypfriteringstermometer
  2. 2Ha bringebær, sitronsaft og 1/3 kopp sukker i en middels stor kjele og kok opp på middels varme til bærene er myke og væsken har tyknet, omtrent 15 minutter. La det avkjøle til romtemperatur.
  3. 3Bland ricottaost, kremost, vanilje og resten av 1/4 kopp sukker i en bolle og rør til det er jevnt.
  4. 4Visp sammen egg og 1 spiseskje vann i en liten bolle til eggebadet; sett til side. I en annen liten bolle, bland sukker og kanel; sett til side.
  5. 5Fyll en nederlandsk ovn eller frityrgryte med olje og varm opp til 325 grader Fahrenheit.
  6. 6Dryss mel på en arbeidsflate, kjevle ut halvparten av paideigen til ca. 0,6 cm tykkelse og stikk ut fem sirkler på 13 cm i diameter. Skje en stor teskje ricotta- og kremostfyll på den ene siden av hver sirkel, og la det være omtrent 2,5 cm fra kanten. Topp med en stor teskje bringebærfyll, pensle den nederste kanten av hver sirkel med eggebadet og brett den over til en halvmåne. Bruk en gaffel til å presse kantene godt sammen. Gjenta med resten av deigen, fyllet og eggebadet.
  7. 7Arbeid i porsjoner og fritér kakene til de er gylne og sprø, ca. 2–3 minutter. La dem renne av på en tallerken med papirhåndkle og dryss over sukker og kanelblandingen.
  8. 8Ha mel, sukker, kanel og salt i en food processor og puls til det er godt blandet. Tilsett smør og puls til smøret er dekket av mel og fortsatt i biter, 3–4 ganger. Tilsett vann litt etter litt og puls til deigen binder seg når du klemmer den mellom fingrene.
  9. 9Hell deigen ut på en lett melet arbeidsflate, del den i to like store deler, form hver del til en disk og pakk inn i plastfolie. La den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.