Meyer-sitronkake

Meyer-sitronkake

oppskrift på en deilig meyer lemon cake med frisk sitrussmak. perfekt som dessert eller til kaffen. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 unser usaltet smør, myknet
  • 1 kopp sukker
  • 2 teskjeer finhakket eller revet Meyer-sitronzest
  • 1 ½ kopp kakehvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • ¼ teskje salt
  • ½ kopp melk
  • ½ teskje vaniljeekstrakt
  • 1 spiseskje Meyer-sitronjuice
  • 2 store egg
  • 2 store smurte 23-centimeters kakeformer
  • 7 store eggeplommer
  • ¾ kopp sukker
  • ½ kopp Meyer-sitronjuice
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 teskje finhakket eller revet Meyer-sitronzest
  • 3 ½ kopper melis, siktet
  • En klype salt
  • 5 spiseskjeer melk
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 6 unser usaltet smør, myknet

Fremgangsmåte

  1. 1For kaken: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Pisk sammen smør, sukker og sitronzest til en jevn og kremet konsistens. Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Sett til side. Bland melk, vaniljeekstrakt og sitronjuice. Vekselsvis bland de tørre ingrediensene og melkeblandingen med smørblandingen. Pisk godt til det er jevnt. Tilsett eggene ett om gangen og bland godt. Fordel røren i de to kakeformene. Stek kaken i ca. 20 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La kaken avkjøle før den tas ut av formene.
  2. 2For sitronkremen: Visp sammen eggeplommer og sukker. Tilsett sitronjuice. Ha blandingen i en tykkbunnet kjele. Kok over middels lav varme, under konstant omrøring, til den tykner. Ta kjelen av varmen og rør inn smør. Sil kremen. Rør inn sitronzesten. Ha kremen i en bolle og dekk overflaten med plastfolie. Sett i kjøleskapet til den er kald.
  3. 3For den enkle smørkremen: Bland melis med de andre ingrediensene og pisk til en jevn krem.
  4. 4Montering: Del hver kake i to lag, slik at du får fire lag. Legg ett lag kake på fatet, og fordel en tredjedel av sitronkremen over. Gjerne spre ca. en tredjedel av frostingen over kremen. Gjenta med de to neste lagene av kake, sitronkrem og frosting. Legg det siste kake laget oppå, og dekk sidene og toppen med resten av frostingen.