Sjokoladekremkake med soufflékonsistens
Lær hvordan du lager en deilig sjokolade souffle kake med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert for spesielle anledninger eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp usaltet smør, pluss 1 spiseskje
- 1 kopp sukker, pluss mer til å drysse i formen
- 6 1/2 unser av beste kvalitet semisøt sjokolade, hakket
- 3 eggeplommer
- 1 egg
- 6 eggehviter
- Kakaopulver eller melis, til å drysse
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
- 2Smør en 25 cm rund springform med 1 spiseskje smør, og dryss generøst med granulert sukker.
- 3Smelt sjokolade og smør over vannbad, til det er smeltet, ca. 6 til 8 minutter. Ta av varmen og sett til side for å avkjøle.
- 4I en elektrisk mikser utstyrt med visp, pisk eggeplommer og hele egg med 2/3 kopp sukker på høy hastighet til det er lyst gult og faller i en tykk bånd når vispen løftes, ca. 5 minutter. Skrap ned sidene av bollen en eller to ganger underveis. Sett til side.
- 5I en ren elektrisk mikser med visp, pisk eggehviter med resten av sukkeret (1/3 kopp) på høy hastighet til det er tykt og skummende, ca. 3–4 minutter. Sett til side. Mens eggehvitene piskes, tilsett den avkjølte, smeltede sjokoladen sakte i eggeplommeblandingen.
- 6Temperer de piskede eggehvitene ved å blande inn ca. 1/4 kopp av sjokoladeblandingen. Vend deretter forsiktig eggehvitene inn i sjokolade- og eggeplommeblandingen, arbeid raskt for å bevare volumet i eggehvitene; blandingen vil ha et lett marmorerte utseende.
- 7Hell røren i den forberedte formen og plasser den på et bakepapirkledd stekebrett. Sett i den forvarmede ovnen og stek i 50–60 minutter. Ta ut av ovnen og la avkjøle i formen på en avkjølingsrist. Når kaken er helt avkjølt, bruk en kniv til å forsiktig løsne kantene av formen og fjern ringen. Dryss over kaka med kakaopulver eller melis før servering.