Sjokoladekremkake med soufflékonsistens

Sjokoladekremkake med soufflékonsistens

Lær hvordan du lager en deilig sjokolade souffle kake med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert for spesielle anledninger eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp usaltet smør, pluss 1 spiseskje
  • 1 kopp sukker, pluss mer til å drysse i formen
  • 6 1/2 unser av beste kvalitet semisøt sjokolade, hakket
  • 3 eggeplommer
  • 1 egg
  • 6 eggehviter
  • Kakaopulver eller melis, til å drysse

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
  2. 2Smør en 25 cm rund springform med 1 spiseskje smør, og dryss generøst med granulert sukker.
  3. 3Smelt sjokolade og smør over vannbad, til det er smeltet, ca. 6 til 8 minutter. Ta av varmen og sett til side for å avkjøle.
  4. 4I en elektrisk mikser utstyrt med visp, pisk eggeplommer og hele egg med 2/3 kopp sukker på høy hastighet til det er lyst gult og faller i en tykk bånd når vispen løftes, ca. 5 minutter. Skrap ned sidene av bollen en eller to ganger underveis. Sett til side.
  5. 5I en ren elektrisk mikser med visp, pisk eggehviter med resten av sukkeret (1/3 kopp) på høy hastighet til det er tykt og skummende, ca. 3–4 minutter. Sett til side. Mens eggehvitene piskes, tilsett den avkjølte, smeltede sjokoladen sakte i eggeplommeblandingen.
  6. 6Temperer de piskede eggehvitene ved å blande inn ca. 1/4 kopp av sjokoladeblandingen. Vend deretter forsiktig eggehvitene inn i sjokolade- og eggeplommeblandingen, arbeid raskt for å bevare volumet i eggehvitene; blandingen vil ha et lett marmorerte utseende.
  7. 7Hell røren i den forberedte formen og plasser den på et bakepapirkledd stekebrett. Sett i den forvarmede ovnen og stek i 50–60 minutter. Ta ut av ovnen og la avkjøle i formen på en avkjølingsrist. Når kaken er helt avkjølt, bruk en kniv til å forsiktig løsne kantene av formen og fjern ringen. Dryss over kaka med kakaopulver eller melis før servering.