Blomkålmos
oppskrift på en enkel og kremet blomkålspuré. perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk. sunn og smakfull rett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 pund blomkålbuketter, hakket (ca. 2 2/3 kopper)
- 2. 1 hvitløksfedd, knust
- 3. 1/3 kopp kyllingkraft
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 2 spiseskjeer kremfløte
- 6. 1 teskje usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Kok opp blomkål, hvitløk, buljong og salt i en liten kjele, dekket, til blomkålen er veldig mør, omtrent 10 minutter. Kjør blandingen med fløte og smør i en foodprocessor til den er jevn (vær forsiktig når du blander varme væsker), eller mos den med en potetmoser eller en gaffel.