Aprikosgeleé

Aprikosgeleé

Lær hvordan du lager en deilig apricot gelee med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert eller tilbehør i sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper aprikospuré (omtrent 4 kopper ferske eller frosne aprikoser, mostet og deretter silt for å få 2 kopper)
  • 2. 4 teskjeer pektin, tilgjengelig i bakeavdelingen på supermarkeder eller i helsekostbutikker
  • 3. 2 ½ kopper sukker, pluss ekstra til å rulle i
  • 4. ½ kopp lys mais sirup
  • 5. 2 teskjeer ikke-bufferert askorbinsyre, tilgjengelig i helsekostbutikker
  • 6. 1 teskje vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp puréen over middels høy varme i en kjele utstyrt med et sukkertermometer. Bland pektinen med halvparten av sukkeret for å "utvanne" den. Når puréen når 38 grader Celsius, tilsett pektin- og sukkerblandingen. Kok opp under konstant omrøring. Tilsett resten av sukkeret og mais sirup, og kok til blandingen når 107 grader Celsius, under stadig og langsom omrøring med en slikkepott, og pass på å skrape bunnen og sidene av kjelen.
  2. 22. Løs opp askorbinsyre i 1 teskje vann. Ta kjelen av varmen og rør inn askorbinsyren. Hell blandingen i en bakeform kledd med silpat eller bakepapir, og la den stå i minst over natten til den er stivnet og har fått en geléaktig konsistens. Skjær i pene rektangler på 2,5 cm x 3,8 cm. Fordel et par spiseskjeer sukker i en skål, og rull hver kvadrat i sukkeret for å dekke den. Pakk hver enkelt inn i cellofan eller oppbevar i en lufttett beholder. Ved romtemperatur holder de seg i opptil 4 uker.
  3. 33. Notater om oppskriften: Når gyllenbrune kokies og mørkebrune sjokolader truer med å overvelde mine petit-four-fat, kan jeg alltid stole på den livlige, granatfargede glansen av disse candies, fulle av liv og smak. I Frankrike, hvor jeg lærte å lage dem, finnes geleer i et enormt utvalg av farger og smaker, fra gressgrønn kiwi til dyp lilla bjørnebær.
  4. 44. Og hvis du er glad i Chuckles candies, vil disse slå deg i bakken. Pektin er et naturlig fruktgelatin som du kan kjøpe som pulver, spesielt i høysesongen for hermetisering (juni-oktober). Askorbinsyre, en naturlig antioksidant som er tilgjengelig på helsekostbutikker, holder fargen lys.