
Kokosnøttkremtærte (vaniljetærte med krem)
oppskrift på coconut cream dream pie, en kremet og smakfull kokospai med vaniljekrem. enkel å lage og perfekt som dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper hvetemel
- 2. 1/2 spiseskje sukker
- 3. 1/2 teskje kosher- eller hawaiiansalt, knust
- 4. 1/4 kopp kald vegetabilsk fett, avkjølt og skåret i små biter
- 5. 1/4 kopp kald usaltet smør, avkjølt og skåret i små biter
- 6. 1/4 kopp kaldt vann
- 7. 2 kopper revet kokos, delt
- 8. 8 eggeplommer
- 9. 1 1/4 kopper sukker
- 10. 2/3 kopp maisstivelse
- 11. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 12. 2 1/2 kopper melk
- 13. 1 kopp kokosnøttkrem
- 14. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 15. 2 kopper kremfløte, delt
- 16. 3 spiseskjeer melis
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Paideforberedelse: Alle ingrediensene bør være kalde. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett fettstoff og smør. Bruk en paiblander, og skjær inn fettstoffet og smøret til blandingen ligner grovt mel. Tilsett kaldt vann, dråpe for dråpe. Bland inn med fingertuppene, ikke med håndflatene, da håndflatene vil varme deigen. Fortsett å tilsette vann til deigen begynner å holde sammen uten å være klissete, men ikke smuldrete. Spray en dyp 23 cm paiform eller en 21,5 cm fløtemodell med sprøyte. Kjevle ut deigen og legg den i paiformen, slik at overflødig deig henger over kanten. Sett i fryseren i 10 minutter.
- 33. Legg bakepapir i paibunnen og fyll med bakebønner eller keramikkperler. Forstek bunnen i 10 minutter. Fjern papiret og bønnene/perlene, og sett tilbake i ovnen i ytterligere 10 minutter. Avkjøl. Gir paibunn for en 23 cm enkelbunnspai.
- 44. Fylleforberedelse: Rist lett 1 kopp revet kokos i ovnen, ca. 7 minutter. Ta ut og avkjøl. Sett til side. Bland eggeplommer og sukker. Pisk med elektrisk mikser til det er lyst gult og luftig. Tilsett maisstivelse og smør som er smeltet. Bland godt og sett til side. Varm opp melk, men la den ikke koke. Rør inn kokosmelk. Tilsett gradvis eggeblanding og maisstivelse under konstant omrøring over middels lav varme til fyllet begynner å tykne. Tilsett 1 teskje vanilje.
- 55. Ta fyllet av varmen og la det avkjøle. I en bakebolle, pisk eller rør sammen 1 kopp kremfløte på høy hastighet til det begynner å tykne og danne stive topper. Sett til side. Sil det avkjølte fyllet gjennom en finmasket sil for å fjerne klumper. Vend inn pisket krem og 1 kopp revet kokos med paifyllet, og hell det i den forberedte paibunnen. Pisk eller rør resten av kremfløten på høy hastighet til den begynner å tykne. Tilsett gradvis melis og resten av vaniljesukkeret. Fortsett til stive topper dannes. Vend inn ristet kokos og fordel over toppen av paien. Sett i kjøleskapet til fyllet har avkjølt og stivnet.