
Tarragonpotetpai med grønne bønner
oppskrift på tarragon potetpai med ferske haricots verts. perfekt for en smakfull og enkel hovedrett, lett å lage og ideell for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 store Idaho-poteter
- 2. 1/8 kopp rapsolje
- 3. 1 liten løk, skivet
- 4. 1 hvitløksfedd, hakket
- 5. 1 ½ kopper kremfløte
- 6. Fin sjøsalt og nykvernet svart pepper
- 7. 2 spiseskjeer finhakket fersk estragon
- 8. 2 ark butterdeig (ofte solgt i pakker på 17 eller 18 unser som inneholder 2 kvadratiske ark på 9 eller 10 tommer)
- 9. Allsidig mel til utbaking, ca. ¼ kopp
- 10. 1 eggeplomme, pisket med 1 spiseskje vann, til eggepensling
- 11. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 12. 2 spiseskjeer klarnet smør
- 13. 450 gram haricots verts, trimmet
Fremgangsmåte
- 11. Skrell potetene og skjær dem i 1/8-tommers runde skiver, helst på en mandolin. Varm opp rapsolje i en stor stekepanne og kok løken til den begynner å bli gjennomsiktig, og rør inn hvitløk. Tilsett deretter de skivede potetene og rør om slik at de blir dekket av olje og løkblandingen, og la det koke i noen minutter. Reduser varmen og rør inn kremfløten. Dekk til og la det småkoke på lav varme til potetene er møre. Krydre rikelig med salt og pepper, og rør inn fersk hakket estragon. Ta av varmen og sett til side for å hvile og avkjøle.
- 22. Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Strø mel på arbeidsflaten og kjevle ut to ark med butterdeig, og kutt dem til diameteren av en metallform til pai. Form ett av arkene med deigen til å passe i formen, og legg i potetfyllet. Fyll paideigen med den avkjølte potetblandingen. Legg det andre arket med butterdeig oppå paiformen, og forsegle og pynt kantene. Pensle toppen med eggvask.
- 33. Sett formen på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen og stek til skorpen er gyllenbrun, ca. 25 minutter. La paien stå i ca. 10 minutter før den skjæres opp.
- 44. Mens paien setter seg, dampe haricots verts. Varm opp klarnet smør i en stekepanne og stek hvitløken. Raskt stek haricots verts sammen med hvitløken, krydre med salt og pepper, og ta av varmen.
- 55. Skjær paien i vinger eller firkanter, legg dem på serveringsfat, og pynt med noen haricots verts i en liten bukett ved spissen av hver vinge eller firkant.