
Black Thai-grillede Alaska-tacosa med grønn papayasalat og sambal-creme
oppskrift på smakfulle black thai grillede alaska cod tacos med frisk grønn papaya slaw og krydret sambal crema. perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ½ pund Alaska torskefilet, fersk eller tint
- 2. ¼ kopp fersk limejuice
- 3. ¼ kopp risvineddik
- 4. 3 spiseskjeer thai fiskesaus
- 5. 1 spiseskje sambal eller sriracha
- 6. 2 spiseskjeer palmesukker eller brunt sukker
- 7. ⅓ kopp rapsolje
- 8. 8 små (15 cm) mais tortillas, varmet
- 9. 1 kopp skrelt og revet grønn papaya
- 10. 1 kopp finrevet Napa-kål
- 11. 1 romat, delt i to på langs og tynne skiver
- 12. ⅓ kopp finrevet gulrot
- 13. ¼ kopp hakkede korianderblader
- 14. 3 spiseskjeer hakkede mynteblader
- 15. ½ kopp mexicansk crema (rømme eller majones)
- 16. 2 teskjeer sambal eller sriracha
- 17. 1 teskje fersk limejuice
Fremgangsmåte
- 1Plasser Alaska-torskefiletene i en grunne glassform. Visp sammen limesaft, eddik, fiskesaus, sambal, sukker og olje. Hell halvparten av blandingen over fisken og sett resten til side til slawen. La fisken marinere i 15 minutter.
- 2Til slaw: Bland grønn papaya, kål, tomat, gulrot, koriander og mynte. Vend det inn i den reserverte dressingen til det er godt blandet.
- 3Til crema: Visp sammen crème fraîche, sambal og limesaft. Sett i kjøleskapet til servering.
- 4Forvarm grillen eller en grillpanne på komfyren til middels høy varme. Ta fisken ut av marinaden og grill den til den er nesten gjennomstekt, 2 til 5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Kok bare til fisken er ugjennomsiktig gjennom hele. Ta filetene av grillen og del dem opp i store biter.
- 5Legg hver tortilla med grønn papayasalat som bunndekke. Topp med fiskebiter og drypp over sambal-crema. Server umiddelbart.