Plommekake

Plommekake

lær hvordan du lager en deilig plum cake med vår enkle oppskrift. perfekt som dessert eller til kaffen. rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 6 spiseskjeer smør, i terninger, romtemperert, pluss litt mer til stekepannen
  • 2. 1 stort egg
  • 3. 3/4 kopp siktet selvhevende kakehvetemel
  • 4. 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
  • 5. 340 gram modne italienske plommetomater, utkjernede og delt i fire (ca. 12 plommer)
  • 6. Pisket krem eller iskrem, til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør generøst bunnen og sidene av en 24 cm dyp paiform. Bruk en gaffel til å vispe egget med 1/4 kopp vann i en liten bolle til det er godt blandet.
  2. 22. Ha mel og sukker i en food processor og puls til blandingen er jevn. Ha i smørterningene, vend dem inn med en gaffel for å dekke dem med melet, og puls til blandingen er smuldrete og fuktig, ca. 8 korte puls. Tilsett halvparten av eggeblandingen og kjør i ca. 15 sekunder. Tilsett resten av eggeblandingen og kjør ytterligere 15 sekunder. Røren skal være jevn, men ikke for tykk. (Ikke vær redd hvis den skiller seg litt på grunn av det brune sukkeret. Det vil ikke påvirke røren.)
  3. 33. Fordel røren i den forberedte formen. Trykk forsiktig plommene ned i røren. Stek til plommene er møre og en kakepinne eller tannpirker satt inn i midten av kaken kommer ut ren, ca. 30 minutter. Avkjøl litt og server med pisket krem eller iskrem hvis ønskelig.