Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola

lag din egen sunne og sprø granola hjemme med en enkel oppskrift. perfekt til frokost eller som snacks. oppdag hvordan du lager den steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1 kopp vann
  • 1/2 kopp rapsolje
  • 1/2 kopp ananasjuice
  • 1 kopp honning
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 kopper havregryn
  • 1 kopp hvetekim
  • 1/2 kopp solsikkefrø
  • 1/2 kopp hakkede valnøtter
  • 1/2 kopp hakkede mandler
  • 1 kopp rosiner

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 325 grader.
  2. 2Bland væskene i en stor kjele og varm opp, men la det ikke koke.
  3. 3Bland havregryn, hvetegerm, solsikkefrø, valnøtter og mandler i en stor bolle, og hell den tørre blandingen sakte i den varme væsken. Rør godt med en stor skje for å blande det hele, og hell deretter blandingen i en stor stekeplate. Sett den i ovnen. Rist blandingen i 1 time, og rør ofte for å unngå at det brenner seg.
  4. 4Ta ut fra ovnen og tilsett rosiner. La det avkjøle helt før du overfører det til en lufttett oppbevaringsbeholder. Dette holder seg i opptil 4 uker når det er riktig oppbevart.