
Luftige pannekaker
oppskrift på fluffy pannekaker som er perfekte for frokost eller brunch. en enkel guide til å lage deilige, luftige pannekaker hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 3 spiseskjeer melis
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1 1/4 kopper melk
- 1 stort eggeplomme, pluss 3 eggehviter
- 4 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt, pluss mer til pensling
- 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- Smør og lønnesirup, til servering
Fremgangsmåte
- 1Visp melet, melis, bakepulver og salt i en stor bolle. Visp melken, eggeplommen, det smeltede smøret og vaniljen i en middels stor bolle til det er godt blandet. I en separat stor bolle, pisk eggehvitene med en mikser på middels-høy hastighet til stive topper dannes, ca. 2 minutter.
- 2Rør inn melke-blandingen i mel-blandingen med en slikkepott til det akkurat er blandet (det er greit om det er noen klumper). Rør inn en tredjedel av de piskede eggehvitene, og vend forsiktig inn resten til det akkurat er blandet (ikke overrør).
- 3Varm opp en takke eller stor non-stick stekepanne på middels-lav varme; pensle lett med smør. Hell 1/4 kopp røre på takken for hver pannekake; kok til det dannes bobler på toppen og bunnen er lett gyllenbrun, ca. 3 minutter. (Hvis pannekakene blir for raskt brune, skru ned varmen til lav.) Snu og fortsett å steke til den andre siden er gyllen, ca. 1 minutt til. Overfør til en tallerken. Gjenta med resten av røren, og pensle pannen med mer smør etter behov. Server med smør og sirup.
- 4Fotograf: Charles Masters