
Klassisk stuffing
Lær hvordan du lager en klassisk stuffing med denne enkle oppskriften. Perfekt til jul eller høytider, med gode smaker og enkel fremgangsmåte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 1 stk usaltet smør, pluss litt til smøring av formen
- 2. 1 løk, finhakket
- 3. 5 stilker selleri, finhakket
- 4. 1 ss fersk salvie, hakket
- 5. 1 ss fersk timian, hakket
- 6. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 7. 7,5 dl lavsaltet kylling- eller kalkunbuljong
- 8. 2 store egg
- 9. 1/2 kopp hakket fersk persille
- 10. 16 kopper (ca. 1 3/4 pund) daggammelt landbrød i 1/2-tommers terninger
- 11. 2 ss fett fra kalkunfettet (eller smør)
- 12. 1/2 ts paprika
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius og smør en 3-liters ildfast form. Smelt smøret i en stor kjele eller en nederlandsk ovn over middels varme. Tilsett løk, selleri, salvie og timian; krydre med 1 teskje salt og noen korn pepper. Kok under omrøring til grønnsakene er møre, ca. 5 minutter. Tilsett buljongen og kok opp, fjern deretter fra varmen.
- 22. Visp egg og persille i en stor bolle. Tilsett brødet og grønnsaksbuljongen, og rør til det er godt blandet. Hell blandingen over i den forberedte ildfaste formen. Drypp med kalkunfett (eller klatt med smør); strø over paprika.
- 33. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 30 minutter, fjern deretter folien og stek til det er gyllent, ytterligere 25 til 30 minutter.
- 44. Fotograf: Ryan Dausch