
Hellige Haluski
Lær hvordan du lager holy haluski, en tradisjonell og velsmakende rett. Perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp usaltet smør
- 2. 1/2 pund tynne skiver av pancetta, hakket
- 3. 2 store løk, skivet i 1/4-tommers tykkelse
- 4. 1 middels stor hodekål, kjernet og skivet i 1/2-tommers tykkelse
- 5. 1 kopp gulrøtter, skåret i 1/4-tommers julienne
- 6. 1 spiseskje hakket fersk timian
- 7. 1 teskje kosher salt
- 8. 2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 9. 8 unser brede eggnudler
- 10. 3 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 11. 3 spiseskjeer kapers, skylt og drenert
- 12. 1 kopp erter, helst ferske og skrelte, men kan erstattes med frosne
- 13. 1/4 kopp hvitvin
- 14. 1 spiseskje ferskpresset sitronjuice
- 15. 2 spiseskjeer hakkede ferske persilleblader
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann til nudlene.
- 22. I en stor støpejernspanne smelter du 1 spiseskje smør over middels varme og tilsetter pancettaen. Kok, under omrøring, til den er sprø, ca. 12 til 14 minutter. Ta pancettaen opp med en hullsleiv og legg den på en tallerken med papirhuk for å renne av. Sett til side.
- 33. Sil av fettet fra pancettaen over i en bolle og tørk pannen ren. Tilsett 2 spiseskjeer av pancettafettet i pannen, og smelt de resterende 3 spiseskjeene smør i pannen. Sett det resterende pancettafettet til side for senere bruk eller kast det.
- 44. Tilsett løk, kål, gulrøtter og timian. Krydre med 1 teskje salt og halvparten av pepperet. Rør om slik at grønnsakene dekkes av smøret. Dekk til og kok til kålen er visnet og nesten mør, ca. 10 minutter. Fjern lokket og la det småkoke til kålen er veldig mør, ca. 10 minutter til.
- 55. Mens kålen koker, legger du nudlene i det kokende vannet og koker etter pakkens anvisninger.
- 66. Skru opp varmen til høy og kok, under omrøring, til kålen og løken er gyldne, 10 til 12 minutter. Tilsett hvitløk og kapers, og kok i 1 minutt. Tilsett erter, og deglaser pannen med hvitvin og tilsett sitronsaft. Rør inn tre fjerdedeler av pancettaen, bland godt og fjern fra varmen.
- 77. Sil av nudlene og tilsett dem i gryten med kålen. Vend godt slik at nudlene dekkes av kålen og løkblandingen. Strø over persille, resten av pancettaen og resten av pepperet. Server umiddelbart.
- 88. Fotograf: Hallie Burton