Paella i Quince

Paella i Quince

Lær hvordan du lager en smakfull paella med kvittene, perfekt for en spansk-inspirert middag. Enkel oppskrift med tips og triks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, fire ganger rundt pannen
  • 2. 1/2 pund forhåndskokt chorizo, uten skinn og kuttet i små terninger
  • 3. 3/4 pund kyllingbryst eller -filet, skåret i små biter
  • 4. 1 middels stor løk, hakket
  • 5. 4 hvitløksfedd, finhakket eller revet
  • 6. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 7. 1 fersk eller tørket laurbærblad
  • 8. 4 til 5 ferske timianstilkler
  • 9. 1 pund medium store reker, skrellet og renset
  • 10. Salt og svart pepper
  • 11. 2 1/2 kopper kyllingkraft
  • 12. 1 teskje gurkemeie (bruk gjerne fingrene og mål opp i håndflaten)
  • 13. 1 konvolutt safranpulver eller en klype tråder
  • 14. 2 kopper couscous
  • 15. 1 kopp frosne erter
  • 16. 1 sitron, revet skall og delt i båter
  • 17. 2 piquillo-pepper eller 1 grillet rød paprika, hakket
  • 18. En generøs neve flatbladpersille, hakket
  • 19. Hot sauce, til å servere ved bordet

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp ekstra-virgin olivenolje i en dyp stekepanne over middels til høy varme – sørg for å velge en panne med tett lokk. Tilsett chorizo og la fettet frigjøres, ca. 1–2 minutter. Deretter tilsetter du kylling og lar den brunes, ca. 2–3 minutter. Tilsett løk, hvitløk, rød pepperflak, laurbærblad, timian og reker, krydre med salt og svart pepper, og la det koke i ytterligere 3–4 minutter. Hell i kraften og rør inn gurkemeie og safran. Kok opp kraften, ca. 1 minutt, og rør deretter inn couscous, erter, sitrusskall og piquillo-pepper. Dekk til og slå av varmen. La det stå i 5 minutter, og luft det opp med en gaffel. Fjern laurbærblad og timianstenger før servering. Topp hver porsjon paella med hakket persille, hot sauce og saften fra sitronbåtene.