Kjøttdeig- og gaffel-chili-kyllingburgere

Kjøttdeig- og gaffel-chili-kyllingburgere

Lær hvordan du lager deilige chili turkey burgers med kniv og gaffel. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 pund kjøttdeig av kalkun
  • 2. 1 kopp revet skarp Cheddar
  • 3. 1/2 kopp finhakket rød paprika
  • 4. 1/4 kopp finhakket rød løk
  • 5. 1 spiseskje rask og enkel sukkerfri ketchup, oppskrift følger
  • 6. 1 spiseskje chilipulver
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. 1/4 teskje svart pepper
  • 9. En klype cayennepepper
  • 10. 1 stort egg, pisket
  • 11. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 12. 10 spiseskjeer majones
  • 13. 10 røde salatblader
  • 14. 10 skiver tomat
  • 15. 10 skiver løk
  • 16. 10 sylteagursspiraler
  • 17. 8 unser tomatsaus uten tilsatt sukker
  • 18. 6 unser tomatpuré uten tilsatt sukker
  • 19. 2 spiseskjeer hvit eddik
  • 20. 1/4 kopp sukkererstatning (anbefalt: Splenda)

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag burgerne: Bland alle ingrediensene sammen med hendene, unntatt oljen, i en bolle.
  2. 22. Del kjøttblandingen i 10 like store porsjoner og form dem til burgere.
  3. 33. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner og stek burgerne, snu én gang, til de er lett brune og gjennomstekte, ca. 7 minutter på hver side. (En øyemålstermometer som settes inn i den tykkeste burgeren bør vise minst 74 grader Celsius.)
  4. 44. Fordel burgerne på tallerkener – to per tallerken. Legg en klatt majones på hver burger, og topp med salat, tomat, løk og sylteagurk.
  5. 55. Bland alle ingrediensene i en liten bolle. Sett i kjøleskapet til de skal serveres.