
Kjøttdeig- og gaffel-chili-kyllingburgere
Lær hvordan du lager deilige chili turkey burgers med kniv og gaffel. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 1/2 pund kjøttdeig av kalkun
- 2. 1 kopp revet skarp Cheddar
- 3. 1/2 kopp finhakket rød paprika
- 4. 1/4 kopp finhakket rød løk
- 5. 1 spiseskje rask og enkel sukkerfri ketchup, oppskrift følger
- 6. 1 spiseskje chilipulver
- 7. 1 teskje salt
- 8. 1/4 teskje svart pepper
- 9. En klype cayennepepper
- 10. 1 stort egg, pisket
- 11. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 12. 10 spiseskjeer majones
- 13. 10 røde salatblader
- 14. 10 skiver tomat
- 15. 10 skiver løk
- 16. 10 sylteagursspiraler
- 17. 8 unser tomatsaus uten tilsatt sukker
- 18. 6 unser tomatpuré uten tilsatt sukker
- 19. 2 spiseskjeer hvit eddik
- 20. 1/4 kopp sukkererstatning (anbefalt: Splenda)
Fremgangsmåte
- 11. Lag burgerne: Bland alle ingrediensene sammen med hendene, unntatt oljen, i en bolle.
- 22. Del kjøttblandingen i 10 like store porsjoner og form dem til burgere.
- 33. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner og stek burgerne, snu én gang, til de er lett brune og gjennomstekte, ca. 7 minutter på hver side. (En øyemålstermometer som settes inn i den tykkeste burgeren bør vise minst 74 grader Celsius.)
- 44. Fordel burgerne på tallerkener – to per tallerken. Legg en klatt majones på hver burger, og topp med salat, tomat, løk og sylteagurk.
- 55. Bland alle ingrediensene i en liten bolle. Sett i kjøleskapet til de skal serveres.