Prærie-krydret, krydret, saltet og marinert kalkunstek

Prærie-krydret, krydret, saltet og marinert kalkunstek

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull kalkun med prairie-rub, krydret og perfekt stekt. En enkel oppskrift for høytiden.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 gallon vann
  • 2. 1 1/2 kopper kosher salt
  • 3. 1 kopp lett pakket brunt sukker
  • 4. 1 (10- til 12-punds) kalkun, overskudd av fett fjernet og innmat tatt ut
  • 5. 1 middels løk, delt i fire
  • 6. 1 hvitløksfedd, delt i to
  • 7. 2 laurbærblader
  • 8. 6 spiseskjeer smør, smeltet
  • 9. 3 spiseskjeer lett pakket brunt sukker
  • 10. 3 spiseskjeer tørket italiensk krydder
  • 11. 2 spiseskjeer engelsk tørr sennep
  • 12. 2 spiseskjeer granulat av hvitløk
  • 13. 2 spiseskjeer søt paprika
  • 14. 1 spiseskje malt ingefær
  • 15. 1 spiseskje finhakket tørket appelsinskall
  • 16. 2 teskjeer kosher salt
  • 17. 1 teskje gresskarkrydder
  • 18. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 19. 1/2 teskje cayennepepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Kjele, stekepanne, pensel, termometer, elektrisk kniv, skjærebrett, hvitløkspresse, krydderkvern, måleskjeer, målebeger, blandeskål.
  2. 22. Saltlake: En dag før servering, varm opp 3 liter vann, salt og sukker i en stor kjele, rør om for å løse opp sukker og salt. Ta av varmen, tilsett resten av vannet og rør. La avkjøle til romtemperatur. Dypp kalkunen i saltlaken. Dekk til og sett i kjøleskapet i 12 timer eller over natten.
  3. 33. Gni: Bland alle ingrediensene i en bolle. Kjør krydderblandingen i en krydderkvern i noen omganger til den er finmalt. Oppbevar i en lufttett beholder på et kjølig, tørt sted i opptil 2 måneder.
  4. 44. Varm ovnen til 165°C (325°F). Sil av og tørk kalkunen grundig innvendig og utvendig. Legg løk, hvitløk og laurbærblad inni hulrommet. Plasser fuglen med brystet opp på en stekerist i en stekepanne. Pensle med smør og strø over 1/2 kopp Prairie Rub over hele fuglen. Dekk fuglen med aluminiumsfolie.
  5. 55. Stek kalkunen i 2 timer. Fjern folien. Øk ovnstemperaturen til 220°C (425°F) og fortsett å steke til et digitalt termometer viser 77°C (170°F) i låret på fuglen, omtrent 30 minutter til. Ta kalkunen ut av ovnen og la den hvile i 20 minutter. Før utskjæring, fjern og kast løk, hvitløk, urter og laurbærblad.