
Prærie-krydret, krydret, saltet og marinert kalkunstek
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull kalkun med prairie-rub, krydret og perfekt stekt. En enkel oppskrift for høytiden.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 gallon vann
- 2. 1 1/2 kopper kosher salt
- 3. 1 kopp lett pakket brunt sukker
- 4. 1 (10- til 12-punds) kalkun, overskudd av fett fjernet og innmat tatt ut
- 5. 1 middels løk, delt i fire
- 6. 1 hvitløksfedd, delt i to
- 7. 2 laurbærblader
- 8. 6 spiseskjeer smør, smeltet
- 9. 3 spiseskjeer lett pakket brunt sukker
- 10. 3 spiseskjeer tørket italiensk krydder
- 11. 2 spiseskjeer engelsk tørr sennep
- 12. 2 spiseskjeer granulat av hvitløk
- 13. 2 spiseskjeer søt paprika
- 14. 1 spiseskje malt ingefær
- 15. 1 spiseskje finhakket tørket appelsinskall
- 16. 2 teskjeer kosher salt
- 17. 1 teskje gresskarkrydder
- 18. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 19. 1/2 teskje cayennepepper
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Kjele, stekepanne, pensel, termometer, elektrisk kniv, skjærebrett, hvitløkspresse, krydderkvern, måleskjeer, målebeger, blandeskål.
- 22. Saltlake: En dag før servering, varm opp 3 liter vann, salt og sukker i en stor kjele, rør om for å løse opp sukker og salt. Ta av varmen, tilsett resten av vannet og rør. La avkjøle til romtemperatur. Dypp kalkunen i saltlaken. Dekk til og sett i kjøleskapet i 12 timer eller over natten.
- 33. Gni: Bland alle ingrediensene i en bolle. Kjør krydderblandingen i en krydderkvern i noen omganger til den er finmalt. Oppbevar i en lufttett beholder på et kjølig, tørt sted i opptil 2 måneder.
- 44. Varm ovnen til 165°C (325°F). Sil av og tørk kalkunen grundig innvendig og utvendig. Legg løk, hvitløk og laurbærblad inni hulrommet. Plasser fuglen med brystet opp på en stekerist i en stekepanne. Pensle med smør og strø over 1/2 kopp Prairie Rub over hele fuglen. Dekk fuglen med aluminiumsfolie.
- 55. Stek kalkunen i 2 timer. Fjern folien. Øk ovnstemperaturen til 220°C (425°F) og fortsett å steke til et digitalt termometer viser 77°C (170°F) i låret på fuglen, omtrent 30 minutter til. Ta kalkunen ut av ovnen og la den hvile i 20 minutter. Før utskjæring, fjern og kast løk, hvitløk, urter og laurbærblad.