Plantainchips med krydrede kamskjell

Plantainchips med krydrede kamskjell

Lær hvordan du lager sprø plantain chips og krydrede scallops i denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks for en smakfull opplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 grønn plantain, skrelt og skåret i tynne skiver på tvers
  • 2. 2 kopper rapsolje
  • 3. Salt
  • 4. 1/4 pund ferske bay scallops
  • 5. 2 lime, revet skall og saften
  • 6. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 1 habaneropepper, finhakket (for mindre styrke kan du bruke en mildere pepper som poblano eller jalapeño)
  • 8. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 9. 1 teskje hakket koriander, pluss blader til pynt
  • 10. 1 spiseskje hakket rødløk
  • 11. 1/2 teskje malt pimentkjerner eller allehånde
  • 12. 1 spiseskje honning
  • 13. 1 teskje salt
  • 14. 1 teskje pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg oljen i en dyp, rustfri stålgryte og varm opp til 175 grader Celsius. Legg chipsene i den varme oljen og fritér til de er sprø, ca. 3 minutter. Ta opp og legg dem på kjøkkenpapir for å absorbere overflødig olje. Strø over salt mens de fortsatt er varme.
  2. 22. Bland alle ingrediensene i en rustfri bolle til de er godt blandet, og smak til med salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i 2 timer for å marinere.
  3. 33. For å servere, legg plantainchipsene enkeltvis på et fat og topp med én sopp. Pynt hver med et korianderblad.