
Tørkede plommer og valnøttfylte filotrekantene
oppskrift på deilige filotrekanter fylt med tørkede plommer og valnøtter, perfekte som forrett eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 ark tintet filodeig
- 2. 4 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, smeltet
- 3. 4 spiseskjeer sukker
- 4. 2 unser kremost, kuttet i terninger
- 5. 6 tørkede plommer, delt i to
- 6. 2 spiseskjeer hakkede valnøtter
- 7. 12 stykker kandisert appelsinskall
- 8. Melis, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Dekk et stort stekebrett med bakepapir.
- 22. På en arbeidsflate bør du forsiktig børste et ark med filodeig med smeltet smør og strø over 1 til 2 spiseskjeer sukker. Kutt seks striper fra toppen og ned, hver 3 tommer brede.
- 33. Plasser en terning kremost, et stykke tørket plomme, litt hakkede valnøtter og et stykke kandisert appelsinskall i enden av hver stripe. Brett dem til trekanter ved å folde deigen over seg selv som om du skulle brette et flagg. Legg dem på stekebrettet. Pensle toppene av trekantene med smør og strø over litt sukker.
- 44. Stek i 10 til 12 minutter, til filodeigen er gyllenbrun. La dem avkjøle seg og server innen 6 timer, gjerne med et dryss av melis.