Tørkede plommer og valnøttfylte filotrekantene

Tørkede plommer og valnøttfylte filotrekantene

oppskrift på deilige filotrekanter fylt med tørkede plommer og valnøtter, perfekte som forrett eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 ark tintet filodeig
  • 2. 4 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, smeltet
  • 3. 4 spiseskjeer sukker
  • 4. 2 unser kremost, kuttet i terninger
  • 5. 6 tørkede plommer, delt i to
  • 6. 2 spiseskjeer hakkede valnøtter
  • 7. 12 stykker kandisert appelsinskall
  • 8. Melis, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Dekk et stort stekebrett med bakepapir.
  2. 22. På en arbeidsflate bør du forsiktig børste et ark med filodeig med smeltet smør og strø over 1 til 2 spiseskjeer sukker. Kutt seks striper fra toppen og ned, hver 3 tommer brede.
  3. 33. Plasser en terning kremost, et stykke tørket plomme, litt hakkede valnøtter og et stykke kandisert appelsinskall i enden av hver stripe. Brett dem til trekanter ved å folde deigen over seg selv som om du skulle brette et flagg. Legg dem på stekebrettet. Pensle toppene av trekantene med smør og strø over litt sukker.
  4. 44. Stek i 10 til 12 minutter, til filodeigen er gyllenbrun. La dem avkjøle seg og server innen 6 timer, gjerne med et dryss av melis.