Kashmiri Rogan Josh

Kashmiri Rogan Josh

Lær hvordan du lager kashmiri rogan josh, en smakfull indisk lammerett med rike krydder. Perfekt for den som vil utforske autentiske indiske retter hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2. 7 hele pepperkorn, hele
  • 3. 3 hele kardemomkapsler, hele*
  • 4. 5 hele kardemomkapsler, hele*
  • 5. 4 hele nellikspiker
  • 6. 1 kanelstang
  • 7. 1 muskatnøtt, hel*
  • 8. 1 løk, finhakket
  • 9. 1 (1 ½ pund) lammelår eller fårekjøtt, med bein, skåret i biter
  • 10. 6 hvitløksfedd, skrelte, hele
  • 11. 1 (¾ tomme) fersk ingefær, skrellet og delt i to
  • 12. Vann, etter behov
  • 13. 2 teskjeer malt koriander
  • 14. 2 teskjeer malt spisskummen
  • 15. ½ teskje chilipulver
  • 16. 2 teskjeer malt fennikelfrø
  • 17. 1 ½ teskje garam masala
  • 18. 2 tomater, most i en food processor
  • 19. 3 spiseskjeer naturell yoghurt
  • 20. Kosher-salt
  • 21. Kokende vann, etter behov
  • 22. En håndfull hakket fersk koriander, blader og stilker

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp oljen i en stor panne over middels varme. Tilsett svarte pepperkorn, svarte og grønne kardemommekapsler, nellik, kanel og muskatnøtt, og stek i 1 til 2 minutter, eller til krydderne begynner å syde og dufte godt.
  2. 22. Tilsett hakket løk, og stek i 8 til 10 minutter, under omrøring jevnlig, eller til løken er gyldenbrun. Tilsett lammestykker, og stek i 3 til 4 minutter, under kontinuerlig omrøring, til lammestykker er gyldenbrune overalt.
  3. 33. I mellomtiden, i en food processor, blend hvitløksfeddene og ingefæren med 1 spiseskje vann til en fin pasta. Tilsett hvitløk- og ingefærpastaen i blanturen med lam, rør godt for å blande, og skru ned varmen. La det småkoke i 3 til 4 minutter, under omrøring ofte.
  4. 44. Rør inn malt koriander, spisskummen, chilipulver, fennikelfrø, garam masala, tomatpuré, yoghurt og salt etter smak. Dekk pannen med lokk, og skru ned varmen til lav, og la det småkoke i 10 til 12 minutter, eller til sausen nesten er helt fordampet.
  5. 55. Tilsett 2 til 3 spiseskjeer kokende vann i sausen, rør godt og la det småkoke i ytterligere 7 til 8 minutter, under kontinuerlig omrøring og tilsett vann i små mengder etter behov, til væskemengden har redusert og sausen har tyknet.
  6. 66. Tilsett nok kokende vann til å nesten dekke lammestykker, og kok opp blanturen. Skru ned varmen og la det småkoke i 8 til 10 minutter, eller til lammestykker er gjennomkokte.
  7. 77. Rør inn hakket frisk koriander rett før servering.