
Sjøabbor i selleri- og purreløksuppe med provencalske grønnsakrravioli
Oppdag en delikat oppskrift på havabbor servert i en aromatisk selleri- og purreløksbuljong, komplett med provencalske grønnsaksravioli. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp purre
- 2. 1/2 kopp løk
- 3. 1/2 kopp fennikel
- 4. 1/2 kopp sjalottløk
- 5. 1 laurbærblad
- 6. 1 spiseskje korianderfrø
- 7. 1 spiseskje hel hvit pepper
- 8. 900 gram fiskeben
- 9. 1 kopp selleri, skåret på skrå
- 10. 1 kopp purre, renset og skåret
- 11. 4 fedd hvitløk
- 12. 4 unser ekstra virgin olivenolje
- 13. 4 unser smør
- 14. 1 kopp kokte hvite bønner
- 15. 6 kvister fersk timian
- 16. Salt og pepper, etter smak
- 17. 2 spiseskjeer olje
- 18. 4 fileter av sjøabbor
Fremgangsmåte
- 11. I en kjele kombinerer du purre, løk, fennikel, sjalottløk, laurbærblad, korianderfrø, hvit pepper og fiskeben. Tilsett akkurat nok vann til å dekke. Kok opp og la det småkoke i 45 minutter. Sil gjennom en fin sil eller chinois.
- 22. I en gryte svetter du selleri, purre og hele hvitløk i 2 unser extra virgin olivenolje og 2 unser smør til de er myke, men fortsatt har litt tekstur, omtrent 6 eller 7 minutter. Tilsett bønner, timian, salt og pepper etter smak.
- 33. Krydre sjøabborfiletene med salt og pepper. I en stor stekepanne varmer du opp olje og legger i filetene. Stek på begge sider og fullfør i ovn, hvis nødvendig. Pynt med confit-tomater og unge selleriblader.