Ristet chilensk havabbor med en kompott av salsify, squash og breenbønner i en portvins- og svarttrøffelvinaigrette

Ristet chilensk havabbor med en kompott av salsify, squash og breenbønner i en portvins- og svarttrøffelvinaigrette

oppskrift på ovnsbakt chilean sjøabbor med salsify, zucchini og breen bønner i en smakfull portvin- og trøffeldressing. enkel å lage og perfekt for en sofistikert middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp salsify, skrelt og skåret i skrå skiver på 1/4 tomme
  • 2. 1/2 kopp fløte
  • 3. 2 teskjeer parmesan, revet
  • 4. 2 teskjeer blåmuggost
  • 5. 1 1/2 teskjeer gressløk, hakket
  • 6. 1 teskje timianblader
  • 7. 1 teskje persille, hakket
  • 8. Salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 1/4 teskje trøffelolje
  • 10. 1/2 kopp zucchini i skiver, skåret i skrått
  • 11. 1/2 kopp gulrot i skiver, skåret i skrått
  • 12. 8 unser portvin
  • 13. 4 unser kalve demi-glace
  • 14. 2 kvister timian
  • 15. 5 hele pepperkorn
  • 16. 2 spiseskjeer sjalottløk, hakket
  • 17. 4 unser portvinssaus
  • 18. 1 teskje sherryeddik
  • 19. 2 kvister timian
  • 20. 5 hele pepperkorn
  • 21. 4 stykker chilensk havabbor
  • 22. Pancettaskiver til å pakke inn fisken
  • 23. 2 unser olivenolje
  • 24. 1 kopp haricots verts, blansjert
  • 25. 1/2 kopp sopp, skivet
  • 26. 1 spiseskje sjalottløk, hakket
  • 27. 1/2 teskje fersk timian, hakket
  • 28. 1/2 teskje svart trøffel, hakket
  • 29. En kvist kjærvel til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. For kompotten: La salsify koke i fløten til den er mør og fløten har redusert. Tilsett osten, urtene og krydderet. Kok i 3 minutter, fjern deretter fra varmen og spre det ut på et fat for å avkjøle.
  2. 22. Surr gulrøttene og squashskivene separat til de akkurat er møre, og tilsett litt buljong eller vann for å fukte surringen. Krydre lett etter smak. Fjern fra varmen og spre det ut på et fat for å avkjøle.
  3. 33. Når ingrediensene er avkjølt, bland dem sammen og oppbevar i kjøleskap hvis du skal lage det flere timer i forveien.
  4. 44. Til sausen: Bland alle ingrediensene og la det koke til en lett sirupaktig konsistens, deretter sil gjennom en chinois.
  5. 55. Til vinaigretten: Bland alle ingrediensene og la det koke til en lett sirupaktig konsistens.
  6. 66. For sjøabboren: Forvarm ovnen til 200°C. Varm opp portvinsvinaigretten igjen og sett til side.
  7. 77. Pakk abboren inn i pancetta. Varm en sautépanne over middels høy varme og stek sjøabborbitene i ca. 60 ml olivenolje til de er gyldne på begge sider. La overflødig olje renne av, og fullfør kokingen i ovnen til fisken er nesten gjennomstekt, ca. 5 minutter. I mellomtiden, surr grønne bønner og sopp med sjalottløk, timian og svarte trøfler, og fukte surringen med en liten mengde buljong for å fullføre. Varm opp salsify- og squashkompotten mens du gjør klar bønnene.
  8. 88. Fordel like mye av kompotten på fire tallerkener, og plasser deretter like mye av grønne bønner og soppesurr ved siden av kompotten. Legg et stykke av sjøabboren rett på toppen av grønnsakene, og skje en liten mengde saus rundt på tallerkenen. Tilsett dråper av svart trøffelolje rundt sausen på tallerkenen. Pynt med en kvist chervil. Server med portvinsvinaigretten.