Amish Hvit Brød

Amish Hvit Brød

Lær å lage det deilige Amish hvite brødet med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som tilbehør, og passer for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 10
bakverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper varmt vann (110 grader F/45 grader C)
  • 2. 2/3 kopp hvitt sukker
  • 3. 1 1/2 ss tørrgjær
  • 4. 1 1/2 ts salt
  • 5. 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 6. 6 kopper brødmel

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle, løs opp sukkeret i varmt vann, og rør deretter inn gjæren. La det heve til gjæren ligner en kremet skum.
  2. 22. Bland salt og olje inn i gjæren. Bland inn mel en kopp om gangen. Elt deigen på en lett melet overflate til den er glatt. Legg deigen i en godt oljet bolle, og snu deigen for å dekke den. Dekk med en fuktig klut. La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  3. 33. Slå deigen ned. Elt i noen minutter, og del den i to. Form til brød og legg dem i to godt oljede 9x5 tommer brødformer. La det heve i 30 minutter, eller til deigen har hevet seg 1 tomme over formene.
  4. 44. Stek på 350 grader F (175 grader C) i 30 minutter.