
Kremete gratinerte poteter
Lær hvordan du lager kremete og smakfulle Au Gratin Poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til enhver hovedrett, hele året rundt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 russetpoteter, skåret i 1/4-tommers skiver
- 2. 1 løk, skåret i ringer
- 3. salt og pepper etter smak
- 4. 3 ss smør
- 5. 3 ss hvetemel
- 6. 1/2 ts salt
- 7. 2 kopper melk
- 8. 1 1/2 kopper revet cheddarost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en 1 quart ildfast form.
- 22. Legg halvparten av potetene i bunnen av den forberedte ildfaste formen. Topp med løkskiver, og legg resten av potetene oppå. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 33. Smelt smøret i en middels stor kjele over middels varme. Bland inn mel og salt, og rør konstant med en visp i ett minutt. Rør inn melken. Kok til blandingen har tyknet. Rør inn osten på en gang, og fortsett å røre til den er smeltet, ca. 30 til 60 sekunder. Hell osten over potetene, og dekk formen med aluminiumsfolie.
- 44. Stek i 1 1/2 time i den forvarmede ovnen.