Kremete gratinerte poteter

Kremete gratinerte poteter

Lær hvordan du lager kremete og smakfulle Au Gratin Poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til enhver hovedrett, hele året rundt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 russetpoteter, skåret i 1/4-tommers skiver
  • 2. 1 løk, skåret i ringer
  • 3. salt og pepper etter smak
  • 4. 3 ss smør
  • 5. 3 ss hvetemel
  • 6. 1/2 ts salt
  • 7. 2 kopper melk
  • 8. 1 1/2 kopper revet cheddarost

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en 1 quart ildfast form.
  2. 22. Legg halvparten av potetene i bunnen av den forberedte ildfaste formen. Topp med løkskiver, og legg resten av potetene oppå. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 33. Smelt smøret i en middels stor kjele over middels varme. Bland inn mel og salt, og rør konstant med en visp i ett minutt. Rør inn melken. Kok til blandingen har tyknet. Rør inn osten på en gang, og fortsett å røre til den er smeltet, ca. 30 til 60 sekunder. Hell osten over potetene, og dekk formen med aluminiumsfolie.
  4. 44. Stek i 1 1/2 time i den forvarmede ovnen.