
Mexicanske BLT-er med krydret salsa
Lær hvordan du lager smakfulle mexicanske BLTs med spicy salsa. En enkel og spennende rett perfekt for en smakfull lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Til salsa:
- 1 1/2 pund tomater, delt i to hvis store
- 1 liten løk, delt i fire
- 4 hvitløksfedd, uten skrell
- 3 jalapeñopepper, delt i to på langs og uten frø
- 3/4 kopp fersk koriander (blader og de myke stilkene), grovhakket
- 1 teskje eplesidereddik
- Kosher-salt
- Til baconet:
- 2 spiseskjeer ancho-chili pulver
- 1/2 teskje cayennepepper
- 1/2 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje malt spisskummen
- En klype malt nellik
- 3 hvitløksfedd, grovhakket
- 2 spiseskjeer eplesidereddik
- 1 pund tyktskåret bacon
- Til sandwichene:
- 4 portugisiske brød eller myke hero-brød
- 8 unser Oaxaca-ost eller saltet mozzarella, revet
- 3 tomater, skivet
- 1/2 liten hodesalat (isberg), revet
Fremgangsmåte
- 1Lag salsaen: Forvarm grillen. Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie og legg tomatene, løken, hvitløken og jalapeñosa (skåret side ned). Grill, snu etter behov, til tomatene og løken blir forkullede og hvitløken mykner, ca. 6 til 8 minutter. La avkjøle, og skrell deretter hvitløken. Hakk tomatene, løken, hvitløken og jalapeñosa grovt; overfør til en bolle. Rør inn koriander, eddik og ½ teskje salt.
- 2Lag baconet: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie og sett et rist oppå. Bland chiliblanding, cayennepepper, oregano, spisskummen og nellik i en liten bolle; rør inn hvitløken, eddik og 1 spiseskje vann. Legg baconet i ett lag på risten og pensle med krydderpastaen. Stek til fettet begynner å renne ut, ca. 15 minutter. Snu med tang, og fortsett å steke til baconet er gyllent og sprøtt, ytterligere 10 til 20 minutter, avhengig av baconets tykkelse. La renne av på kjøkkenpapir og avkjøl til det er lett sprøtt.
- 3Monter sandwichene: Del bollene i to og fjern litt av brødet fra innsiden. Rist lett i ovnen i 5 til 7 minutter. Smør litt av salsaen på den nederste halvdelen av hver bolle, og legg deretter på et lag ost, noen skiver bacon, tomatskiver og salat. Topp med mer salsa, og legg på den øverste delen av bollene, og trykk dem lett ned. Del i to med en serrated kniv.
- 4Fotograf: Jonathan Kantor