
Brokkoli, blomkål og gulrøtter med parmesanbrødsmuler
en smakfull og enkel oppskrift på dampede grønnsaker med sprø parmesan-ristede brødsmuler, perfekt som sunn forrett eller tilbehør
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 bunt brokkoli (ca. 680 gram)
- 1 stor hode blomkål (ca. 900 gram)
- 450 gram gulrøtter, skrellet og skåret i 1/4-tommers skiver på skrå
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 2 kopper veldig grove brødsmuler
- 1/2 kopp revet Parmesanost
- 1/2 teskje cayennepepper
Fremgangsmåte
- 1Trim brokkoli, og sett stilkene til side til en annen bruk, og del blomsterhodene i 2,5 cm store biter. (Det skal bli omtrent 5 kopper.)
- 2Trim blomkål og del blomsterhodene i 2,5 cm store biter. (Det skal bli omtrent 5 kopper.)
- 3I en stor kjele med kokende, saltet vann, kok grønnsakene til de er sprø-møre, 2 til 5 minutter. Sil av grønnsakene i en sil og skyll dem under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La grønnsakene renne godt av. Grønnsakene kan forberedes fram til dette punktet én dag i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket.
- 4I en stor, tykk stekepanne, varm opp oljen og 2 ss smør over moderat høy varme til skummet begynner å avta, og stek brødsmuler under omrøring til de er gylne. Rør inn parmesan, cayennepepper og salt etter smak, og stek under omrøring til de er sprø. Brødsmulene kan forberedes tre dager i forveien og oppbevares i en lufttett beholder.
- 5Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 6I en panne, smelt den gjenværende spiseskjeen med smør over moderat varme, og vend grønnsakene i pannen med salt og pepper etter smak. Strø over brødsmulene og vend forsiktig for å blande. Overfør grønnsakene til en ildfast form og stek, uten lokk, i 10 minutter, eller til de er gjennomvarme.