
Favoritt gammelmodig pepperkake
Oppdag den beste oppskriften på gammeldags ingefærbrød. Perfekt for jul og høytider, enkel å lage og smakfull for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp hvitt sukker
- 2. 1/2 kopp smør
- 3. 1 egg
- 4. 1 kopp molasses
- 5. 2 1/2 kopper hvetemel
- 6. 1 1/2 teskjeer natron
- 7. 1 teskje malt kanel
- 8. 1 teskje malt ingefær
- 9. 1/2 teskje malt nellik
- 10. 1/2 teskje salt
- 11. 1 kopp varmt vann
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og mel en 23 cm (9-tommers) kvadratform.
- 22. I en stor bolle, pisk sammen sukker og smør. Rør inn egget, og bland inn melasse.
- 33. I en bolle, sikt sammen mel, natron, salt, kanel, ingefær og nellik. Bland det inn i den kremete blandingen. Rør inn det varme vannet. Hell røren i den forberedte formen.
- 44. Stek i 1 time i den forvarmede ovnen, til en kniv stukket i midten kommer ut ren. La kaken avkjøle i formen før servering.