
Tunfisk-Nicoise-burgere med ovnsbakt hvitløk- og tomat-aioli
Prøv denne smakfulle oppskriften på tunafrikasse med roasted garlic-tomato aioli. En enkel og velsmakende rett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer majones
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 teskje hvitvinseddik
- 450 gram fersk tunfisk, finhakket
- 1/4 kopp nicoise-oliven, finhakket
- 1/4 kopp finhakket basilikum
- 1 spiseskje kapers, drenert og hakket
- 1 stor sjalottløk, finhakket
- Salt og nykvernet pepper
- 2 plommetomater, grillet, frø fjernet og delt i to
- 1 spiseskje sitronsaft
- 3 hvitløksfedd
- 2 kopper ferdiglaget majones
- Salt og nykvernet pepper
- 1 baguette, delt i fire deler
- Mesclun-salat
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen majones, Dijon og eddik. Legg tunfisk i en stor bolle. Vend inn majonesblandingen, oliven, basilikum, kapers og sjalottløk, og smak til med salt og pepper. La blandingen stå og godgjøre seg i kjøleskapet. Del blandingen i fire deler og form til burgere. La dem stå i kjøleskapet i ytterligere 30 minutter. Grill burgerne i 2 til 3 minutter på hver side.
- 2Legg tomater, sitronsaft og hvitløk i en blender og kjør til det blir jevnt. Tilsett majones og kjør til det er godt blandet. Smak til med salt og pepper.