Tunfisk-Nicoise-burgere med ovnsbakt hvitløk- og tomat-aioli

Tunfisk-Nicoise-burgere med ovnsbakt hvitløk- og tomat-aioli

Prøv denne smakfulle oppskriften på tunafrikasse med roasted garlic-tomato aioli. En enkel og velsmakende rett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer majones
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 1 teskje hvitvinseddik
  • 450 gram fersk tunfisk, finhakket
  • 1/4 kopp nicoise-oliven, finhakket
  • 1/4 kopp finhakket basilikum
  • 1 spiseskje kapers, drenert og hakket
  • 1 stor sjalottløk, finhakket
  • Salt og nykvernet pepper
  • 2 plommetomater, grillet, frø fjernet og delt i to
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 kopper ferdiglaget majones
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 baguette, delt i fire deler
  • Mesclun-salat

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen majones, Dijon og eddik. Legg tunfisk i en stor bolle. Vend inn majonesblandingen, oliven, basilikum, kapers og sjalottløk, og smak til med salt og pepper. La blandingen stå og godgjøre seg i kjøleskapet. Del blandingen i fire deler og form til burgere. La dem stå i kjøleskapet i ytterligere 30 minutter. Grill burgerne i 2 til 3 minutter på hver side.
  2. 2Legg tomater, sitronsaft og hvitløk i en blender og kjør til det blir jevnt. Tilsett majones og kjør til det er godt blandet. Smak til med salt og pepper.