
Gresk salat
lær hvordan du lager en deilig gresk salat med friske grønnsaker, fetaost og oliven. perfekt som forrett eller lett måltid i sommermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 modne tomater, delt i åttendedeler
- 2. 1 uten kjerneseed cucumber, halvert på langs og skåret i skiver på tvers
- 3. 2 bunt radiser
- 4. 1 boks ansjos, drenert
- 5. 2 røde paprika, skåret i strimler
- 6. 1/2 pund fetaost, smuldret
- 7. 1/2 kopp kapersbær
- 8. 1 rød løk, skivet
- 9. 1 kopp Kalamata-oliven
- 10. 1 spiseskje finhakket fersk oregano
- 11. 1/4 kopp rød eller hvitvinseddik
- 12. 3/4 kopp ekstra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Pynt de første ni elementene dekorativt på et stort fat. Visp sammen oregano, eddik, salt og pepper etter smak. Tilsett oljen i en tynn stråle under visping. Hell dressingen over fatet.