
Cobb-salat
oppskrift på cobb salad, en klassisk amerikansk salat med kylling, bacon og egg. perfekt for en sunn lunsj eller lett middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 skiver tykk-cut bacon, i terninger
- 2 kopper/500 ml vannkresse
- 1/2 kopp/125 ml smuldret blåmuggost
- 6 hardkokte egg, skrelte og skivet
- 2 avokadoer, kjernede, skrelte og i terninger
- 2 tomater, i terninger
- 1 hode isbergsalat, delt i båter
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 eggeplommer fra hardkokte egg
- 1 spiseskje/15 ml Dijon-sennep
- 1 spiseskje/15 ml rent lønnesirup
- 1 spiseskje/15 ml rødvinseddik
- 1 spiseskje/15 ml Worcestershire-saus
- 1/2 kopp/125 ml olivenolje
- 2 spiseskjeer/30 ml finhakket frisk gressløk
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For salaten: Kok baconet i en stor stekepanne på middels varme til det er sprøtt, ca. 10 minutter. Overfør det til tørkepapir for å renne av.
- 2Anrett vannkresse, blåmuggost, egg, avokado, tomater, salat og bacon i rader på et fat. Krydre med salt og pepper.
- 3For dressingen: I en liten bolle, bruk en gaffel til å blande eggeplommene med sennepen til en pasta. Visp inn lønnesirup, eddik og Worcestershire-saus. Mens du visper, hell sakte inn oljen for å danne en tykk dressing. Tilsett 1 spiseskje (15 ml) vann hvis den blir for tykk. Visp inn gressløken. Krydre med salt og pepper.
- 4For å servere, hell dressingen over salaten.