Cobb-salat

Cobb-salat

oppskrift på cobb salad, en klassisk amerikansk salat med kylling, bacon og egg. perfekt for en sunn lunsj eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 skiver tykk-cut bacon, i terninger
  • 2 kopper/500 ml vannkresse
  • 1/2 kopp/125 ml smuldret blåmuggost
  • 6 hardkokte egg, skrelte og skivet
  • 2 avokadoer, kjernede, skrelte og i terninger
  • 2 tomater, i terninger
  • 1 hode isbergsalat, delt i båter
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 eggeplommer fra hardkokte egg
  • 1 spiseskje/15 ml Dijon-sennep
  • 1 spiseskje/15 ml rent lønnesirup
  • 1 spiseskje/15 ml rødvinseddik
  • 1 spiseskje/15 ml Worcestershire-saus
  • 1/2 kopp/125 ml olivenolje
  • 2 spiseskjeer/30 ml finhakket frisk gressløk
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For salaten: Kok baconet i en stor stekepanne på middels varme til det er sprøtt, ca. 10 minutter. Overfør det til tørkepapir for å renne av.
  2. 2Anrett vannkresse, blåmuggost, egg, avokado, tomater, salat og bacon i rader på et fat. Krydre med salt og pepper.
  3. 3For dressingen: I en liten bolle, bruk en gaffel til å blande eggeplommene med sennepen til en pasta. Visp inn lønnesirup, eddik og Worcestershire-saus. Mens du visper, hell sakte inn oljen for å danne en tykk dressing. Tilsett 1 spiseskje (15 ml) vann hvis den blir for tykk. Visp inn gressløken. Krydre med salt og pepper.
  4. 4For å servere, hell dressingen over salaten.