Lakswraps

Lakswraps

Lær hvordan du lager deilige salmon wraps med frisk laks, grønnsaker og kremet saus. En enkel oppskrift som passer perfekt til lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 ss vegetableolje
  • 2. 1/2 ts brune sennepsfrø
  • 3. 1 liten løk, finhakket
  • 4. 2 ts finhakket fersk ingefær
  • 5. 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 8 curryblader*
  • 7. 1 1/2 ts malt koriander
  • 8. 1/4 ts malt gurkemeie
  • 9. 1/4 ts chilipulver
  • 10. 3/4 ts garam masala
  • 11. 2 små tomater, hakket
  • 12. 4 ss ferskrevet kokosnøtt
  • 13. 1 kopp vann
  • 14. 1 ts fersk sitronjuice
  • 15. 2 ss hakkede saltede, ristede peanøtter
  • 16. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 17. 300 g laksefilet, uten skinn, skåret i 2,5 cm terninger
  • 18. 4 hvetetortillaer
  • 19. En håndfull salat, revet

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp oljen i en panne over middels varme. Når oljen er varm, tilsett sennepsfrøene. Vær forsiktig, da sennepsfrøene vil begynne å poppe og sprute olje.
  2. 22. Dekk pannen med lokk og stek sennepsfrøene i 20 til 30 sekunder, eller til de har sluttet å poppe.
  3. 33. Tilsett løken, og stek i 3 til 4 minutter, eller til den er gyllenbrun. Tilsett ingefær, hvitløk og curryblader, og stek i ytterligere 3 til 4 minutter, eller til hvitløken er gyllen.
  4. 44. Tilsett koriander, gurkemeie, chilipulver og garam masala, og rør godt slik at krydderblandingen blir jevnt fordelt. Tilsett hakkede tomater, revet kokos og vann. Kok opp blanturen, reduser deretter varmen og la den småkoke under lokk i 10 til 12 minutter, eller til ingrediensene er gjennomkokte og sausen har tyknet.
  5. 55. Tilsett sitronsaft og hakkede peanøtter, og smak til med salt og nykvernet svart pepper. Legg i laksebitene, og la det småkoke i ytterligere 3 til 4 minutter, med tilsetning av vann etter behov for å unngå at sausen tørker ut, til laksen er gjennomkokt.
  6. 66. For å servere, legg en tortilla på hver serveringsplate. Fordel en tynn stripe av den revne salaten langs midten av hver tortilla. Skje over en porsjon av lakseblandingen, og rull hver tortilla tett sammen til en pølseform. Del hver wrap i to, og server.