
Sukkerfri granola
oppskrift på sukkerfri granola - perfekt som frokost eller snacks. enkel å lage, sunn og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 1 kopp hakkede dadler
- 2. 1 kopp vann
- 3. 8 kopper havregryn
- 4. 1/2 kopp hakkede valnøtter
- 5. 1 kopp rosiner
- 6. 1 kopp hvetekim
- 7. 1/2 kopp solsikkefrø
- 8. 1/2 kopp skivede mandler
- 9. 2 kopper revet kokosnøtt
- 10. 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 11. 1/4 kopp frossen eplejuicekonsentrat, tint
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). I en liten kjele over middels varme, kombiner dadlene og vannet. Kok opp, rør av og til, til blandingen danner en tykk pasta. Fjern fra varmen og sett til side.
- 22. I en stor bolle, bland sammen havregryn, valnøtter, rosiner, hvete germ, solsikkefrø og kokos. Fordel i et tynt lag på et bakepapirkledd stekebrett. Hvis stekebrettet er lite, kan dette gjøres i flere omganger.
- 33. Stek i 7 minutter i den forvarmede ovnen, eller til det er lett ristet. Overfør blandingen tilbake til bollen, og bland inn dadelpastaen, eplejuicekoncentratet og oljen. Ha det tilbake på bakepapiret og stek i ytterligere 7 til 10 minutter, rør av og til, til det er lett brunt. Granolaen blir mer sprø når den avkjøles. Oppbevar i en lufttett beholder.