Angel og Brendas spanske tortilla

Angel og Brendas spanske tortilla

Lær hvordan du lager en autentisk spansk tortilla med denne enkle oppskriften fra angel og brenda. Perfekt for frokost eller lunsj!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 2 små søtpoteter eller yam, skrelt og skåret i 0,6 cm tykke skiver
  • 2 små hvite poteter, skrelt og skåret i 1,3 cm tykke skiver
  • 8 store egg
  • 6 soltørkede tomater, hakket
  • 1 liten sterk chili, hakket
  • 2 spiseskjeer hakkede friske basilikumblader
  • Kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • Vegetabilsk oljespray til koking
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 10 hvite sjampinjonger, skivet
  • 1 hvitløksfedd, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2Legg søtpotetene og potetene i en middels stor kjele, dekk dem med vann, og kok opp over høy varme. Kok til de er akkurat møre, ca. 5 til 10 minutter, og sil av vannet.
  3. 3Mens potetene koker, visp eggene sammen i en stor bolle. Tilsett soltørkede tomater, chili, og basilikum. Krydre godt med salt og pepper.
  4. 4Spray en stor, ovnsfast stekepanne rikelig med matlagingsspray og varm opp over middels høy varme. Tilsett løk, sopp, og hvitløk, krydre med salt og pepper, og stek til grønnsakene er myke og begynner å bli brune, ca. 8 minutter. Skrap grønnsakene over i eggeblandingen.
  5. 5Spray pannen igjen med matlagingsspray og legg de avsilte søtpotetene og potetene i et jevnt lag. Stek over middels høy varme til de begynner å bli brune, ca. 5 minutter. Tilsett dem i eggeblandingen og bland godt.
  6. 6Spray pannen igjen og sett den på lav varme. Hell eggeblandingen i pannen og jevnt utover. Stek til bunnen begynner å stivne, ca. 5 minutter. Bruk en varmebestandig slikkepott til å løsne kanten av tortillaen mens den steker på komfyren. Sett pannen i ovnen og stek til toppen er puffet, stivnet og gyllenbrun, ca. 8 til 10 minutter.
  7. 7Ta tortillaen ut av ovnen og la den hvile i 5 minutter. Plasser en stor tallerken opp-ned over tortillaen. Bruk en gryteklut, med den ene hånden på håndtaket av pannen og den andre på bunnen av tallerkenen, og snu pannen og tallerkenen slik at tortillaen nå ligger på tallerkenen. Skjær opp og server.