
Kendras eplepai
oppskrift på kendra's eplepai, en deilig og enkel dessert perfekt for høsten. lag en smakfull pai med friske epler og sprø deig.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 9 eller 10-tommers dobbel paibunn, forberedt og utkjevlet
- 6 til 8 mellomstore Granny Smith- epler, skrellet og skivet
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 2 teskjeer kanel
- 1/2 teskje salt
- 6 spiseskjeer sukker
- 6 spiseskjeer smeltet smør
- 2/3 kopp lys mais sirup
- 1 teskje vanilje
- 1 spiseskje sitronsaft
- 3/4 kopp brunt sukker
- 3 spiseskjeer mel
- 6 spiseskjeer lys mais sirup
- 4 spiseskjeer myknet smør
- 1/4 kopp valnøtt-halvdelere
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Legg bunnen i en stor, dyp paiform. Fyll bunnen med skivede epler. Bland ingrediensene til sausen og hell jevnt over eplene.
- 3Bland ingrediensene til toppingen. Ha omtrent 1/2 kopp av toppingen på toppen av eplene og sausen.
- 4Legg på toppen av paien. Lag flere snitt for å slippe ut damp.
- 5Stek i 45 minutter, eller til eplene er møre og saften bobler.
- 6Ta ut paien av ovnen. Fordel resten av toppingen over den varme paien, vær forsiktig så du ikke ødelegger bunnen.
- 7Sett tilbake i ovnen i 10 minutter, eller til toppingen er boblende. Pass på at du ikke steker for lenge, slik at nøttene ikke brenner seg.
- 8Ta ut paien av ovnen og la den avkjøle helt før du skjærer i den.