Kendras eplepai

Kendras eplepai

oppskrift på kendra's eplepai, en deilig og enkel dessert perfekt for høsten. lag en smakfull pai med friske epler og sprø deig.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 9 eller 10-tommers dobbel paibunn, forberedt og utkjevlet
  • 6 til 8 mellomstore Granny Smith- epler, skrellet og skivet
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 2 teskjeer kanel
  • 1/2 teskje salt
  • 6 spiseskjeer sukker
  • 6 spiseskjeer smeltet smør
  • 2/3 kopp lys mais sirup
  • 1 teskje vanilje
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 3/4 kopp brunt sukker
  • 3 spiseskjeer mel
  • 6 spiseskjeer lys mais sirup
  • 4 spiseskjeer myknet smør
  • 1/4 kopp valnøtt-halvdelere

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 2Legg bunnen i en stor, dyp paiform. Fyll bunnen med skivede epler. Bland ingrediensene til sausen og hell jevnt over eplene.
  3. 3Bland ingrediensene til toppingen. Ha omtrent 1/2 kopp av toppingen på toppen av eplene og sausen.
  4. 4Legg på toppen av paien. Lag flere snitt for å slippe ut damp.
  5. 5Stek i 45 minutter, eller til eplene er møre og saften bobler.
  6. 6Ta ut paien av ovnen. Fordel resten av toppingen over den varme paien, vær forsiktig så du ikke ødelegger bunnen.
  7. 7Sett tilbake i ovnen i 10 minutter, eller til toppingen er boblende. Pass på at du ikke steker for lenge, slik at nøttene ikke brenner seg.
  8. 8Ta ut paien av ovnen og la den avkjøle helt før du skjærer i den.