
Ingefær- og pærekake
oppskrift på ginger pear cake, en smakfull kake med ingefær og frisk pære. perfekt til kaffen eller som dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp usaltet smør
- 2. 2 modne Bosc-pærer, skrelt, kjernet og skåret i 2,5 cm store biter
- 3. 1/2 kopp mørkbrunt sukker
- 4. 2 teskjeer gresskarpietspice
- 5. 1 1/2 kopper hvetemel
- 6. 1 1/2 teskjeer malt ingefær
- 7. 3/4 teskje natron
- 8. 1/2 teskje bakepulver
- 9. 1/4 teskje fint salt
- 10. 1/4 kopp melk
- 11. 1/2 kopp mørk sirup (molasses)
- 12. 2 store egg
- 13. 1/4 kopp vann
- 14. Melis til pynt, eventuelt
Fremgangsmåte
- 11. Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm til 165 grader Celsius. Spray en 23 x 33 x 5 cm bakeform lett med vegetabilsk kokespray. Legg bakepapir eller voksark i formen.
- 22. Smelt 2 spiseskjeer smør i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett pærene og kok, rør av og til, til de er gylne, ca. 7 minutter. Rør inn 1 spiseskje brunt sukker og 1 teskje gresskarkrydder, og fjern pannen fra varmen.
- 33. Visp melet, ingefæren, den resterende 1 teskje gresskarkrydderet, natron, bakepulver og salt i en stor bolle.
- 44. I en annen bolle, visp sammen melk, sirup og det resterende brune sukkeret. Tilsett eggene og visp til glatt. Bruk en slikkepott til å blande sirupblandingen inn i de tørre ingrediensene, slik at du får en tykk væskeblanding.
- 55. Varm opp vannet og de resterende 2 spiseskjeene smør i en liten kjele til det akkurat koker. Visp det varme vannet inn i røren til det er godt blandet. Rør inn pærene. Hell røren i den forberedte formen. Stek midt i ovnen, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter.
- 66. Avkjøl kaken i formen på en rist. Skjær den i 12 firkanter. Sikt over melis før servering, hvis ønskelig.