Beste noensinne blåbærkakemiks

Beste noensinne blåbærkakemiks

Oppdag den beste blåbærkaken med saftig fyll og sprø topping. Perfekt for sommerens bakeglede og enkel å lage for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 3 kopper ferske blåbær
  • 2. 3 spiseskjeer hvitt sukker
  • 3. 1/3 kopp appelsinjuice
  • 4. 2/3 kopp hvetemel
  • 5. 1/4 teskje bakepulver
  • 6. 1 klype salt
  • 7. 1/2 kopp smør, myknet
  • 8. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 9. 1 egg
  • 10. 1/2 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
  2. 22. I en 20 cm (8 tommer) kvadratisk ildfast form, bland blåbær, 3 spiseskjeer sukker og appelsinjuice. Sett til side. I en liten bolle, bland grundig mel, bakepulver og salt. Sett til side.
  3. 33. I en middels stor bolle, pisk smør og 1/2 kopp sukker til det er lyst og luftig. Rør inn egg og vaniljeekstrakt. Tilsett gradvis melet, og rør forsiktig til ingrediensene er godt blandet. Fordel røren i klatter over blåbærblandingen med en teskje, og prøv å dekke mest mulig av fyllet.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen i 35 til 40 minutter, til toppen er gyllenbrun og fyllet bobler.