
Beste noensinne blåbærkakemiks
Oppdag den beste blåbærkaken med saftig fyll og sprø topping. Perfekt for sommerens bakeglede og enkel å lage for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 3 kopper ferske blåbær
- 2. 3 spiseskjeer hvitt sukker
- 3. 1/3 kopp appelsinjuice
- 4. 2/3 kopp hvetemel
- 5. 1/4 teskje bakepulver
- 6. 1 klype salt
- 7. 1/2 kopp smør, myknet
- 8. 1/2 kopp hvitt sukker
- 9. 1 egg
- 10. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 22. I en 20 cm (8 tommer) kvadratisk ildfast form, bland blåbær, 3 spiseskjeer sukker og appelsinjuice. Sett til side. I en liten bolle, bland grundig mel, bakepulver og salt. Sett til side.
- 33. I en middels stor bolle, pisk smør og 1/2 kopp sukker til det er lyst og luftig. Rør inn egg og vaniljeekstrakt. Tilsett gradvis melet, og rør forsiktig til ingrediensene er godt blandet. Fordel røren i klatter over blåbærblandingen med en teskje, og prøv å dekke mest mulig av fyllet.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen i 35 til 40 minutter, til toppen er gyllenbrun og fyllet bobler.