
De beste blåbærmuffinsene
Oppdag den beste oppskriften på blåbærmuffins. En enkel og smakfull bakst som passer til frokost, kaffe eller som en søt snack. Prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp usaltet smør
- 2. 1 1/4 kopper hvitt sukker
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 2 egg
- 5. 2 kopper hvetemel, delt
- 6. 2 teskjeer bakepulver
- 7. 1/2 kopp kulturmelk
- 8. 1 pint ferske blåbær – skylt, drenert og tørket
- 9. 2 spiseskjeer hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Plasser risten midt i ovnen. Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C). Spray toppen av en muffinsform med non-stick spray, og kle den med papirformer.
- 22. I en stor bolle, pisk sammen smør, 1 1/4 kopper sukker og salt til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene ett om gangen. Bland sammen 1 3/4 kopper mel og bakepulver. Pisk inn melet vekselvis med kulturmelk, bare til det er godt blandet. Knus 1/4 av blåbærene, og rør inn i røren. Bland resten av blåbærene med den resterende 1/4 koppen mel, og vend det forsiktig inn i røren. Fordel røren i muffinsformene. Strø lett over med sukker.
- 33. Stek i forvarmet ovn i 30 minutter, eller til de er gyldne og toppen spretter tilbake når du lett trykker på dem.