
rømmekaffekake
oppskrift på sour cream coffee cake, en saftig og smakfull kake med rømme, perfekt til kaffen. enkel å lage og perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 smørstikker, romtempererte, pluss mer til smøring
- 2. 2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 3. 2 kopper sukker, granulert
- 4. 2 store egg
- 5. 1 teskje bakepulver
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 1 kopp rømme
- 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 9. 1/2 kopp finhakkede pekannøtter
- 10. 1/2 kopp lyst brunt sukker, pakket
- 11. 1 1/2 teskje kanel
- 12. 1 kopp melis
- 13. 1 1/2 spiseskje melk, pluss mer om nødvendig
- 14. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Til kaken: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør og mel en 25 cm rund kakeform eller en tubeform.
- 33. Bruk en elektrisk mikser til å piske sukker og smør sammen til det blir luftig. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Tilsett melet i smørblandingen i tre omganger, vekselvis med halvparten av rømmen. Rør inn vaniljen.
- 44. Til streuselen: Bland pecannøtter, brunt sukker og kanel i en egen bolle.
- 55. Hell en tredjedel av røren i den forberedte formen. Strø over halvparten av streuselblandingen. Hell en ny tredjedel av røren i formen og strø over resten av streuselen. Skrap ut resten av røren i formen og jevn ut toppen. Stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 1 time. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter. Ta kaken ut av formen og avkjøl på en rist.
- 66. Til glasuren: Når kaken er helt avkjølt, rør sammen melis, melk og vaniljeekstrakt i en liten bolle til det er glatt. Tilsett mer melk hvis blandingen er for tykk. Drypp over den avkjølte kaken.