Mama Lachutes bjørnebærknuter

Mama Lachutes bjørnebærknuter

oppskriften på mama lachutes bjørnebærdumplings er en deilig og enkel dessert som passer perfekt for sommer og høst. lær hvordan du lager disse smakfulle dumplings i vår trinnvise guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 pints ferske bringebær, skylt godt og avrent
  • 2. 3 kopper sukker
  • 3. 4 kopper vann, delt
  • 4. 1/2 sitron, presset
  • 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 6. 4 spiseskjeer smør
  • 7. 2 1/2 kopper hvetemel
  • 8. 2 spiseskjeer sukker
  • 9. 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 10. 1/2 teskje salt
  • 11. 1/2 teskje natron
  • 12. 6 spiseskjeer smør
  • 13. Liten teskje tørr hurtiggjær
  • 14. 1 1/2 spiseskjeer lunkent vann
  • 15. 1 kopp kulturmelk
  • 16. Pisket krem eller vaniljeis, til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. For bjørnebærfyllet:
  2. 22. I en middels stor kjele, bland bjørnebærene med sukker, 3 kopper vann og sitronsaft. Kok opp til bærene er myke og en tykk sirup har dannet seg, ca. 15 minutter.
  3. 33. Ta kjelen av varmen og sil av sirupen fra bærene. Sett bærene til side sammen med 1/2 kopp av sirupen, og hell resten av sirupen tilbake i kjelen.
  4. 44. Tilsett den gjenværende koppen med vann, vaniljen og smøret i sirupen i kjelen. Kok opp over middels høy varme.
  5. 55. For deigen til dumplings:
  6. 66. I en stor bolle, sikt sammen mel, sukker, bakepulver, salt og natron.
  7. 77. Bruk en kakeskje, to kniver eller fingertuppene, og skjær inn det kalde smøret i melet til blandingen ligner grove smuler.
  8. 88. I en liten bolle, løs opp gjæren i det varme vannet. Tilsett gjærblandingen og kulturmelken i melblandingen, og rør bare til alt er akkurat blandet. Ikke arbeid deigen for mye.
  9. 99. Rør deigen i porsjoner, med en spiseskje, og legg den forsiktig i det kokende sirupen. Kok til dumplingene flyter opp til overflaten og er gjennomkokte, ca. 5 minutter.
  10. 1010. Ta dumplingene opp av sirupen og legg dem i små skåler. Hell litt av den varme sirupen og de kokte bærene over dumplingene. Server med en klatt pisket krem eller en liten kule iskrem på toppen.