
Mama Lachutes bjørnebærknuter
oppskriften på mama lachutes bjørnebærdumplings er en deilig og enkel dessert som passer perfekt for sommer og høst. lær hvordan du lager disse smakfulle dumplings i vår trinnvise guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 3 pints ferske bringebær, skylt godt og avrent
- 2. 3 kopper sukker
- 3. 4 kopper vann, delt
- 4. 1/2 sitron, presset
- 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 6. 4 spiseskjeer smør
- 7. 2 1/2 kopper hvetemel
- 8. 2 spiseskjeer sukker
- 9. 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 10. 1/2 teskje salt
- 11. 1/2 teskje natron
- 12. 6 spiseskjeer smør
- 13. Liten teskje tørr hurtiggjær
- 14. 1 1/2 spiseskjeer lunkent vann
- 15. 1 kopp kulturmelk
- 16. Pisket krem eller vaniljeis, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 11. For bjørnebærfyllet:
- 22. I en middels stor kjele, bland bjørnebærene med sukker, 3 kopper vann og sitronsaft. Kok opp til bærene er myke og en tykk sirup har dannet seg, ca. 15 minutter.
- 33. Ta kjelen av varmen og sil av sirupen fra bærene. Sett bærene til side sammen med 1/2 kopp av sirupen, og hell resten av sirupen tilbake i kjelen.
- 44. Tilsett den gjenværende koppen med vann, vaniljen og smøret i sirupen i kjelen. Kok opp over middels høy varme.
- 55. For deigen til dumplings:
- 66. I en stor bolle, sikt sammen mel, sukker, bakepulver, salt og natron.
- 77. Bruk en kakeskje, to kniver eller fingertuppene, og skjær inn det kalde smøret i melet til blandingen ligner grove smuler.
- 88. I en liten bolle, løs opp gjæren i det varme vannet. Tilsett gjærblandingen og kulturmelken i melblandingen, og rør bare til alt er akkurat blandet. Ikke arbeid deigen for mye.
- 99. Rør deigen i porsjoner, med en spiseskje, og legg den forsiktig i det kokende sirupen. Kok til dumplingene flyter opp til overflaten og er gjennomkokte, ca. 5 minutter.
- 1010. Ta dumplingene opp av sirupen og legg dem i små skåler. Hell litt av den varme sirupen og de kokte bærene over dumplingene. Server med en klatt pisket krem eller en liten kule iskrem på toppen.