
Linse- og grønnkålssalat
Oppdag en frisk og næringsrik salat med linser og grønnkål. Perfekt for en lett lunsj eller middag, rik på fiber og vitaminer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 bunt grønnkål, stilket og skåret i skiver
- 2. 1 sjalottløk, tynne skiver
- 3. 3 spiseskjeer champagneeddik
- 4. 1 spiseskje honning
- 5. 1 teskje Dijon-sennep
- 6. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 8. 2 kopper kokte franske linser
- 9. 1/2 kopp smuldret fetaost
- 10. 1/2 kopp tørkede tranebær
Fremgangsmåte
- 11. Tilsett grønnkål og sjalottløk i en stor bolle og sett til side.
- 22. Visp sammen eddik, honning og sennep. Rør sakte inn olivenoljen og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over grønnkålen og sjalottløken, og vend og rør grovt med tang, ca. 3 minutter. Du ønsker å forsiktig knuse bladene på grønnkålen. Når grønnkålen virker myk, vend inn linser, fetaost og tranebær. Dekk til med plastfolie og la marinere i 1 time før servering.