Hvite liljer med smakstærte "Pissaladière"
Lær hvordan du lager en deilig white lily savory tart med inspirasjon fra pissaladiere. En enkel oppskrift perfekt for forretter eller lunsj, med friske smaker og sprø bunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper White Lily-mel
- 2. 1 1/2 teskjeer kosher salt
- 3. 170 gram usaltet smør (ca. 1 1/2 stang), avkjølt og skåret i 2,5 cm terninger
- 4. 4 til 5 spiseskjeer hel melk, kald
- 5. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 6. 4 store gule løk, delt i to gjennom roten og skåret i 3 mm tykke skiver
- 7. Kosher salt
- 8. Nykvernet pepper
- 9. 2 til 4 spiseskjeer tørr sherry, valgfritt
- 10. 3 ansjoser, saltet og skylt i kaldt vann, brutt i 6 mm biter
- 11. 25 til 30 cherrytomater, røde eller gule, vendt i 1 teskje olivenolje
- 12. 25 til 30 assorterte svarte oliven uten stein (Saracene, Kalamata eller Nicoise)
- 13. 8 til 10 hele timiankvister
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: 12-tommers fluted ring med avtakbart bunn, eller en 12-tommers flanring. Steinovnsplate (valgfritt).
- 22. For å forberede deigen: I en bolle med en food processor utstyrt med stålblad, eller i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, bland mel og salt og puls eller bland på lav hastighet for å blande det. Tilsett smør og puls et par ganger, eller bland på lav hastighet til det får en fin, melaktig konsistens. Tilsett melken og puls eller bland på lav hastighet til deigen nesten akkurat samler seg.
- 33. Hell deigen ut på en lett melet arbeidsflate. Dypp helen av hånden i mel, og arbeid med små deler av deigen for å smøre den bort fra deg og blande den godt. Når all deigen er smørt ut, bruk en metallskrape eller slikkepott til å skrape og samle den igjen, og kna et par ganger for å forme den til en ball. Flat ut til en skive, og pakk den inn i plastfolie for å kjøle ned til den er fast, ca. 1 til 2 timer eller over natten.
- 44. I en stor kjele, over lav varme, bland olivenolje, løk, salt og pepper. Tilsett 1/2 av sherryen og kok sakte i ca. 45 minutter til en time, til løken er karamellisert, og rør av og til. Rør inn en annen spiseskje sherry etter smak, og sett til side for å avkjøle.
- 55. På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til en sirkel med ca. 1/8 toms tykkelse, og mel over overflaten av deigen etter behov. Legg deigen i tartringen og sett den i kjøleskapet til den er fast, ca. 30 minutter.
- 66. Fjern ovnsristen fra ovnen, og plasser steinovnsplaten direkte på ovnens bunn. Hvis du ikke har en steinovnsplate, må du fortsatt fjerne risten og plassere tarten på et bakepapirkledd stekebrett direkte på ovnens bunn. Forvarm ovnen til 190°C (375°F) minst én time før baking for å varme opp steinovnsplaten.
- 77. Fordel løken jevnt over deigen. Dekk tarten løst med folie, og pass på at folien ikke berører tomatene.
- 88. Stek i 1 1/2 time. Omtrent 30 minutter før tarten er ferdig, fjern den fra ovnen og løft av folien. Fordel jevnt oliven, ansjoser og timian på toppen, og sett tarten tilbake i ovnen for å fullføre bakingen.