Grillet Cobb-vinge
Lær hvordan du lager en deilig grilled cobb wedge, perfekt som forrett eller lett måltid. En enkel oppskrift med friske ingredienser og god smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 skiver tykkskåret bacon
- 2. 2 store egg, romtempererte
- 3. 3 spiseskjeer olivenolje, pluss litt til å dryppe med
- 4. 8 cherrytomater, delt i to
- 5. 2 blader fersk basilikum, tynne skiver
- 6. 1 liten hvitløksfedd, finhakket
- 7. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 8. 1 hode isbergsalat
- 9. 1 teskje paprika (helst røkt)
- 10. 1 avokado, delt i to, fjernet stein, skrelt og delt i båter
- 11. 2 små reddiker, tynne skiver
- 12. 1 liten rødløk, tynne skiver
- 13. Rødvinseddik, til å dryppe med
- 14. 1/3 kopp blåmuggost, smuldret
- 15. Hakkede friske urter (basilikum, persille og/eller gressløk), til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Kok baconet i en stor stekepanne på middels varme til det er sprøtt, ca. 15 minutter. La det renne av på kjøkkenpapir og del det i to; sett til side.
- 33. Softkok eggene: Kok opp en kjele med vann på middels høy varme. Senk eggene forsiktig ned i vannet og kok nøyaktig 6 minutter. I mellomtiden, fyll en bolle med isvann. Bruk en hullsleiv til å ta eggene opp av det kokende vannet og legg dem i isvannet. La dem ligge i minst 5 minutter, før du skreller dem.
- 44. Forvarm en grill eller takke til middels høy varme. Bland 1 ss olivenolje, tomatene, basilikum og hvitløk i en liten bolle. Krydre med salt og pepper; vend godt og sett til side.
- 55. Stå isbergsalathodet oppreist på kjernen. Med en skarp kniv, skjær ut en skive på ca. 2,5 cm tykkelse midt i hodet (den tykkeste delen), slik at du får en tykk rund skive. Legg salatskiven på en arbeidsflate og fjern kjernen. Skjær skiven i to på tvers for å lage to 1,5 cm tykke "biffer" av isberg.
- 66. Visp sammen de resterende 2 ss olivenolje og paprika i en liten bolle; krydre med salt og pepper. Pensle på begge sider av salatbiffene; grill dem bare så de får litt farge på den ene siden, ca. 30 sekunder.
- 77. For å montere salaten: Legg en bit grillet isberg på hver tallerken. Del de softkokte eggene i to og legg dem oppå. Topp med avokado, bacon, reddiker, løk og tomatblandingen. Drypp over olivenolje og eddik. Topp med blåmuggost og urter; krydre med pepper.
- 88. Fotograf: David Malosh