Lime-marinerte flankstek med urte-salat
Oppdag en frisk og smakfull oppskrift på lime-marinated flank steak servert med en herlig urte-salat. Perfekt for sommerens middager!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp fersk limejuice (omtrent 3 lime)
- 2. 1 appelsin, presset
- 3. 3 hvitløksfedd, knust
- 4. 3 spiseskjeer balsamicoeddik
- 5. 1/2 kopp olivenolje
- 6. Grovt salt og nykvernet svart pepper
- 7. 1 (900 gram) ytrefilet av storfe, fett fjernet
- 8. 1 liten bunt flatbladpersille, blader tatt av stilkene
- 9. 1 liten bunt basilikum
- 10. 1 liten bunt koriander
- 11. 1 liten bunt estragon
- 12. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 13. 2 lime, presset
- 14. Grovt salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Legg limejuice, appelsinjuice, hvitløk, balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper i en stor plastpose over en liten ildfast form. Tilsett biffen og vend den slik at den blir dekket på begge sider. Dekk til og sett i kjøleskapet i 30 minutter, deretter tas den ut av kjøleskapet og lar biffen komme til romtemperatur, ca. 10 minutter.
- 22. Varm opp grillen til middels høy varme. Ta biffen ut av marinaden og krydre begge sider med salt og pepper. Grill i 5 til 7 minutter på hver side for medium-rare. La den hvile i 10 minutter. Skjær biffen mot fibrene i tynne skiver.
- 33. Vask urtebundtene forsiktig og tørk dem lett med et kjøkkenpapir. Fjern bladene fra urtebundtene og legg dem i en middels stor bolle. Visp sammen olivenolje og limejuice, og smak til med salt og pepper. Vend bladene forsiktig i dressingen slik at de blir lett dekket (du trenger kanskje ikke all dressingen). Krydre salaten med salt og pepper etter smak. Legg de skivede bøffene på en tallerken og topp med urteblandingen før servering.