Øl ribber

Øl ribber

oppskrift på beer ribs - møre og smakfulle ribbevers marinert i øl. enkel å lage og perfekt for helgekosen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 pund magre spareribs, trimmet for overflødig fett og delt i to på tvers av en slakter
  • 2. Kosher-salt
  • 3. 1/3 kopp mørk øl
  • 4. 1/3 kopp soyasaus
  • 5. 1/3 kopp Dijon-sennep
  • 6. 1/4 kopp godt pakket mørk brunt sukker
  • 7. 1 løk, finhakket
  • 8. 1 teskje Worcestershire-saus
  • 9. Vårløk til pynt, etter ønske

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Legg ribbeina med kjøttsiden opp i ett lag i lett oljede bakeboller og krydre med salt. Stek til de er lett møre, ca. 20 til 30 minutter.
  3. 33. I mellomtiden blander du øl, soyasaus, sennep, sukker, løk og Worcestershire-saus i en stor bolle.
  4. 44. Kutt ribbeina i seksjoner med én ribbe hver, legg dem i bollen og rør om slik at de blir dekket av marinaden. La dem marinere, dekket, i romtemperatur, og rør av og til i 2 timer, eller la dem stå i kjøleskapet over natten.
  5. 55. Ta ribbeina ut av marinaden, spar marinaden, og legg dem med kjøttsiden opp i ett lag i lett oljede bakeboller. Kok opp marinaden og pensle ribbeina med noe av marinaden. Stek i en forvarmet ovn på 175 grader Celsius, og snu og pensle dem av og til, i 1 time, eller til de er møre og har fått glasur. (Ribbeina kan stekes én dag i forveien og oppbevares i kjøleskapet, dekket. Varm opp ribbeina i bakeboller i ovnen på 175 grader Celsius i 10 til 15 minutter, eller til de er gjennomvarme.)
  6. 6Server ribbeina varme eller romtempererte, og pynt med vårløk, hvis ønskelig.