Kyllingsliders med tomatchutney

Kyllingsliders med tomatchutney

Lær hvordan du lager saftige kyllingsliders med smakfull tomatchutney. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 skinnfrie, benfrie kyllinglår (ca. 570 gram)
  • 2. 2 spiseskjeer druekjerneolje
  • 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 4. Vegetabilsk olje til dypsteking
  • 5. 1 kopp hvetemel
  • 6. 1 kopp hakkede plommetomater
  • 7. 1/4 kopp finhakket rødløk
  • 8. 1 spiseskje finhakket fersk persille
  • 9. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 10. 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
  • 11. 8 potetbrød til sliders, delt
  • 12. Majones til topping (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 225 grader F. Stek kyllingen: Vend kyllingen med rapsolje og 1/4 teskje salt og pepper i en middels stor bolle, og sørg for at den blir godt dekket. Overfør til et stekebrett og stek til den er gjennomstekt, ca. 35 minutter. Ta ut av ovnen og la den avkjøle i 1 time.
  2. 22. I mellomtiden lager du chutney: Bland tomater, rødløk, persille, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper i en liten kjele og kok opp på lav varme, rør av og til, i 30 minutter. Ta av varmen og dekk til for å holde den varm.
  3. 33. Stek kyllingen: Varm opp 7,5 cm vegetabilsk olje i en stor gryte over middels høy varme til en dypfriteringstermometer viser 180 grader C (350 grader F). Bland mel, 1/2 teskje salt og noen korn pepper i en middels bolle, og vend deretter kyllingen i melet slik at den blir godt dekket. Stek kyllingen til den er gyllenbrun, 4–5 minutter. La renne av på et fat med kjøkkenpapir. La den avkjøle litt, og del hver lår i to.
  4. 44. Monter sliderne: Smør et tynt lag smør på de skjærte sidene av bollebrødene. Varm opp en stor stekepanne over middels høy varme. Legg bollebrødene med smørsiden ned i pannen og rist dem til de er gylne, ca. 2 minutter. Smør på majones og legg kylling og chutney mellom brødene.
  5. 55. Fotograf: Charles Masters